Škola programiranja u Info zoni

05_02_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: freeimages.com
Škola programiranja u Info zoni

Besplatna Škola programiranja počet će u Info zoni 15. veljače. Ovakva edukacija posebno je korisna mladima koji su izašli iz obrazovnog sustava, a nezaposleni su i ne educiraju se jer im pruža priliku da povećaju svoju zapošljivost.

Besplatna Škola programiranja počet će u Info zoni 15. veljače te će se tri puta tjedno održavati sve do sredine srpnja. Ovakva edukacija posebno je korisna mladima koji su izašli iz obrazovnog sustava, a nezaposleni su i ne educiraju se (takozvana skupina NEET) jer im pruža priliku da zakorače u IT sektor te povećaju svoju zapošljivost. Prijavnica je dostupna na klub.infozona.hr.

>> Pročitaj najavu mjesečnog programa u veljači
>> Posjeti klub.infozona.hr
>> Prati informacije i potvrdi dolazak na Facebooku


Škola programiranja održavat će se ponedjeljkom, četvrtkom i petkom od 17 do 18 sati, a vodit će je mladi i iskusni web developer. Uz podršku voditelja i rješavane zadataka, preferirajući praktičan rad na računalu i samostalno dodatno istraživanje, polaznici će učiti Javascript (jQuery, Angular), HTML5/CSS3 i osnove HTTP protokola te stjecati osnovno znanje o serverima Apache. Stečena znanja i za vrijeme edukacije realizirane aplikacije znatno će povećati njihovu konkurentnost na tržištu rada.

Za sudjelovanje na edukaciji sudionici će morati osigurati svoje prijenosno računalo s nešto novijim operativnim sustavom, te je zbog nužnosti čitanja stručne literature poželjno vrlo dobro poznavanje engleskog jezika. Radi što bolje kvalitete, rad će se odvijati u manjoj grupi i prednost će imati ranije prijavljeni sudionici.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.