Punčke nisu samo budućnost

28_03_2014 / 13:50h  |  Autor: I.Z.
 Punčke nisu samo budućnost

- Punčke nisu samo budućnost hrvatskog rocka, one su, srećom, sadašnjost – objavili smo nakon njihove uspješne dalmatinske turneje krajem prošle godine. Ove subote sviraju u klubu O'Hara!

U prethodne dvije godine odsvirale su više od 60 koncerata u Hrvatskoj i okolnim zemljama, uključujući priznate festival poput Terranea, InMusica i Jelen Demo Festa, a o njima je već i snimljen film premijerno prikazan na DORF festivalu u Vinkovcima u ožujku prošle godine. - Punčke nisu samo budućnost hrvatskog rocka, one su, srećom, sadašnjost – objavili smo nakon njihove uspješne dalmatinske turneje krajem prošle godine. Ove subote sviraju u klubu O'Hara!

Originalno iz Vinkovaca i Novske nekada su brojile šest članica, no krajem 2009., vraćaju se tročlanoj jezgri - Lucija (gitara / vokal), Ruby (bubnjevi) i Anja (bass gitara). Danas stvaraju i drugačiji zvuk od onog sa svojih početaka pa ih publika često opisuje kao indie-pop bend s primjesama Televisiona, Joy Divisiona, Patti Smith i drugih.

Prvo izdanje, album Robot koji hekla objavile su 2010., nakon koga je uslijedio EP Mehanizmi obrane (2012.) te u rujnu prošle godine ploča Sunčano s povremenom naoblakom koja je pobrala pohvale kolekcijom zaraznih pop melodija i šarmantnih tekstova često nošenih distorziranom bukom i kontroliranim kaosom.

Koncert u O'Hari počinje u 23 sata, a ulaznica je 30 kuna.