Punčke opravdale epitete

22_10_2013 / 11:40h  |  Autor: KMaja  |  Foto: Mate Žaja
Punčke opravdale epitete

Nakon što su u srijedu oduševile u Kocki, a u petak rasturile Kninski A3, vinkovačke Punčke zasvirale su i u Sinju, u skvotiranom prostoru bivše vojarne. Na završetku miniturneje po Dalmaciji opravdale su epitete kojim ih kite kritičari.

Nakon što su u srijedu oduševile u Kocki, a u petak rasturile Kninski A3, vinkovačke Punčke zasvirale su i u Sinju, u skvotiranom prostoru bivše vojarne Ivaniš Nelipić. U apsolutno punk okruženju – cure su svirale na od dasaka improviziranoj pozornici uz svjetlost CRT monitora – Punčke su na završetku miniturneje po Dalmaciji opravdale epitete kojim ih kite kritičari u osvrtima na njihov novi album Sunčano s povremenom naoblakom.

I u Sinju publika ima problem sa dolaženjem na vrijeme, pa se prostor kontinuirano punio prvih desetak minuta nastupa na kojem je nabrijana trojka, osim novog albuma, predstavila i nedavno izdani EP Mehanizmi obrane te digitalno objavljeni album iz 2010., Robot koji hekla.

Započele su sa Počet ću iznova, koja i otvara novi album, nastavile sa Svjetlost te Ja sam ta, dok je gitaristica periodično uskakala u prostor između publike i pozornice. – Za one koji nisu čuli, mi smo Punčke, 14.09, objavile smo prvi album i njega promoviramo – rekla je Lucija Ivšić (gitara, glas) te najavila pjesmu Jesen u New Yorku. Zatim je slijedio njihov prvi sigle sa novog albuma, Petra Pan, koji je publiku osokolio da ispuni prostor ispred pozornice. Slijedile su Teško dišem, Srce, Iz dana u dan, Ritam kaosa, Loše vijesti te Promjena, a onda je basistici pukla žica. Nakon što su se neko vrijeme pokušavale snaći u mraku, netko se sjetio upaliti pa ugasiti svjetlo i napraviti mini light-show, dok smo čekali da se svirka nastavi.

Vratile su se sa Prije spavanja te završile koncert sa Početak kraja. Zahtjev iz publike da se vrate je bio konkretan i jasan, pa su Vinkovčanke zaključile energični nastup ponavljanjem pjesme Iz dana u dan.

Sudeći prema komentarima na facebooku benda, i njima je bilo lijepo u Dalmaciji, a ako ste ih slučajno propustili u ovome naletu, rezervirajte četvrtak 14.11., dođite u šibenski Azimut i uvjerite se da Punčke nisu samo budućnost hrvatskog rocka, one su, srećom, sadašnjost.