Promijeni pogled na film!

03_03_2014 / 01:47h  |  Autor: I.Z.
Promijeni pogled na film!

Imaš priliku promijeniti pogled na filmove te čak i one najdosadnije doživjeti na sasvim nov način. U trosatnoj radionici otkrit ćeš kako iščitavati i analizirati simbole, metafore, pogreške i skrivene informacije koje se nalaze u filmovima.

Imaš priliku promijeniti pogled na filmove te čak i one najdosadnije doživjeti na sasvim nov način. Shvatit ćeš zašto je Django Unchained loš film, a Napad rajčica ubojica zapravo dobar film. U trosatnoj radionici mladi zadarski redatelj Erik Lončar otkrit će kako iščitavati i analizirati simbole, metafore, pogreške i skrivene informacije koje se nalaze u filmovima.

>> Ožujak u Zoni za filmofile i sive stanice


Predavanje koje će se u Info zoni održati u srijedu, 5. ožujka od 17 sati, otvoreno je za sve zainteresirane. Obuhvatit će temeljna znanja metodologije filmske analize, osnovne filmske pojmove i vježbe iščitavanja.

U četvrtak Zadar – grad ljubavi

U četvrtak, 6. ožujka od 19 sati, u Zoni pogledajte film Erika Lončara Zadar – grad ljubavi nastao kao rezultat projekta Ritam kulturizma, prema ideji studentice Stanke Gabrić. Polusatni dokumentarac predstavlja zbirku zanimljivih (ljubavnih) priča o ljudima koji su zbog ljubavi došli i ostali živjeti u Zadru. Osim stranaca, svoje viđenje Zadra komentiraju i studenti kulture i turizma zadarskog Sveučilišta.