Zona za filmofile i sive stanice

03_03_2014 / 01:35h  |  Autor: I.Z.
Zona za filmofile i sive stanice

Čim se u Zoni oslobodi neki termin na njegovo mjesto uskaču nova događanja pa će tako ožujske novosti biti u znaku filma i znanja - startaju Enigmo-logičke radionice i nova sezona Kvizanja!

Čim se u Zoni oslobodi neki termin, na njegovo mjesto uskaču nova događanja pa će tako ožujske novosti biti u znaku filma i znanja.

U prvom tjednu, u kojem ćemo znati nove dobitnike Oscara, dva ćemo dana posvetiti filmovima. U srijedu (5. 3.) od 17 sati uz radionicu Analiza filma možete promijeniti svoj pogled na filmski svijet. U trosatnoj radionici mladi zadarski redatelj Erik Lončar otkrit će kako iščitavati i analizirati simbole, metafore, pogreške i skrivene informacije koje se nalaze u filmovima. Iduće večeri, od 19 sati, pogledajte Erikov film Zadar – grad ljubavi nastao prema ideji studentice Stanke Gabrić. Polusatni dokumentarac predstavlja zbirku zanimljivih (ljubavnih) priča o ljudima koji su zbog ljubavi došli i ostali živjeti u Zadru.

Prije filmskih priča, u utorak (4. 3.) ćemo u 18 sati ponovno ugostiti Novu Akropolu s predavanjem Newton – alkemičar. na kojem ćete čuti priču o jednom od najvećih znanstvenika svih vremena.

U drugom tjednu u Zoni krećemo s intenzivnim treninzima sivih stanica. Od 12. ožujka svake srijede u 18:30 održavat će se Enigmo-logička radionica pod vodstvom nekadašnjeg prvaka Hrvatske u sastavljanju i rješavanju enigmatičkih zadataka Luke Pavičića. Polaznici će sastavljati i rješavati logičke zagonetke te se upoznavati s tajnama enigmatike (križaljke, premetaljke, rebusi, kriptogrami...) i logike (sudoku, kakuro, hitori, brodovlje, mine, neboderi, abeceda, termometri ...). Prijave su na infozona.hr/radionica.

Samo tjedan dana kasnije (19. 3.) u 20:15 počinje novi ciklus Kvizanja u Zoni! Ekipe će opet pobjedama puniti police knjigama i boriti se za finale, a mjesto za svoju ekipu možete rezervirati na infozona.hr/kvizanje.

U ožujku će Zona ugostiti i dvije izložbe: što su to prethodna dva mjeseca stvarali polaznici Male škole crtanja pokazat će na izložbi koja će se otvoriti 14. ožujka u 17 sati, a koje su fotografije sa splitskog Krnjevala poslane na natječaj Foto kluba Moment saznat ćemo 20. ožujka u 17 sati.

Na Info caffe dolaze nam Igor Tomić i Jakov Kusić, dva mlada putnika koji imaju više posjećenih zemalja od godina. Ispričat će nam zanimljive anegdote te otkriti kako se uspješno uvući u krevete diljem svijeta. Info caffe: Couchsurfing – totalno drugačije putovanje! održat će se 26. ožujka u 20:15.

U ožujku će u Zoni završiti ciklus edukacija za udruge mladih u Dalmaciji, a nastavljaju se Foto školica, radionice forum-teatara, strip radionice i tečaj znakovnog jezika. Savjet za svoje pravne probleme i dileme možete dobiti 10. i 24. ožujka od 16 do 18 sati. Za travanj već možemo najaviti filmsku radionicu ;)

Aktivnosti se provode u sklopu tri projekata

Aktivnosti se provode u sklopu projekata Klub za mlade Zona, Navuci se na strip! i Znanjem možemo aktivizam jačati – ZMAJ financiranih od Ministarstva socijalne politike i mladih (MSPM).