Zamijeni školu onom u inozemstvu

10_10_2014 / 12:15h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: AFS
Zamijeni školu onom u inozemstvu

Na predstavljanju međunarodnog programa razmjene učenika AFS ko,ji nudi priliku višemjesečnog srednjoškolskog iskustva u nekoj od 50 zemalja ,svijeta dvije srednjoškolke ispričat će svoja iskustva boravka u Portugalu i Njemačkoj.

U Info zoni će se u srijedu (15. 10.) u 20 sati održati predstavljanje AFS međunarodnog programa razmjene učenika. Svoja iskustva boravka u Portugalu, odnosno Njemačkoj predstavit će Lucija Brešković (Srednja škola Bol, Brač) i Mihaela Horvat (Prva gimnazija Split).

Splitski srednjoškolci, ali i njihovi roditelji, tako će moći iz prve ruke saznati informacije kako se prijaviti, uskladiti obaveze sa nastavnim planom u Hrvatskoj te koji su izazovi i prednosti razmjene.

>> Najava nove sezone u Zoni

AFS nudi priliku višemjesečnog srednjoškolskog iskustva u nekoj od 50 zemalja svijeta te je odlična prilika za učenje novih kultura i jezika, razvijanje tolerancije i socijalnih vještina te stjecanje novih poznanstava. Također, program nudi i mogućnost ugošćavanja stranog srednjoškolca u Hrvatskoj.

Predstavljanje se organizira u sklopu kampanje Time To Move koja se provodi na razini Europske unije, u kojoj sudjeluju organizacije multiplikatori programa Eurodesk, među kojima je i Info zona.