Požuri na Tečaj znakovnog jezika

26_09_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: dodir.hr
Požuri na Tečaj znakovnog jezika

Do 30. rujna otvorene su prijave za Tečaj hrvatskog znakovnog jezika koji će se od sredine listopada održavati u Klubu Zona.

Do 30. rujna na dodir.hr otvorene su prijave za Tečaj hrvatskog znakovnog jezika koji će se od sredine listopada održavati u Klubu Zona.

>> Lajkaj Klub Zona i pripremi se za još jednu bogatu sezonu događanja!
>> Pročitaj najavu mjesečnog programa u listopadu!


- Polaznici predavačkim i praktičnim dijelom uče komunicirati na znakovnom jeziku i na taj način doprinose i svojoj većoj zapošljivosti. Tečaj prati akademsku godinu, ukupno traje dvije godine, odnosno četiri semestra, i održava se jednom tjedno u trajanju dva školska sata. Prijave su do kraja rujna dostupne na dodir.hr, a polaznici za sudjelovanje na tečaju moraju kupiti didaktički materijal (udžbenik s DVD-om) čija je cijena, s administrativnim troškovima, 200 kuna po semestru - objasnio je Slavko Muštra iz udruge Dodir.

Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir tečaj u suradnji s Info zonom održava od 2008. godine te se svake godine upiše veliki broj novih polaznika. Polaznice završnog semestra 2015. godine izazvale su medijsku pozornost objavom videa u kojem su na znakovnom jeziku otpjevale Hajdukovu navijačku pjesmu.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.