Ponovno kreće Filmski klub u Zoni

13_11_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: wikipedia.org
Ponovno kreće Filmski klub u Zoni

Na prvom ovosezonskom druženju Filmskog kluba u Klubu Zona tema razgovora bit će film Fahrenheit 451. Ljubitelji sedme umjetnosti od 2014. godine gotovo da ne gube ritam druženja s Erikom Lončarom.

Prvo ovosezonsko druženje Filmskog kluba u Klubu Zona održat će se u utorak, 15. studenog u 19 sati. Tema razgovora bit će film Fahrenheit 451.

>> Pročitaj mjesečni program događanja u Klubu Zona u studenom 


Ljubitelji sedme umjetnosti od 2014. godine gotovo da ne gube ritam druženja s Erikom Lončarom, voditeljem Filmskog kluba i aktualne Radionice filmske analize. Na druženjima analiziraju i traže simbole, metafore, pogreške i skrivene informacije u kod kuće pogledanim filmovima. Svako četiri tjedna svi zainteresirani slobodni su pridružiti im se u Klubu Zona.

Film Fahrenheit 451 snimljen je prema istoimenom romanu Raya Bradburyja koji nas vodi u svijetu u kojemu su pisani tekstovi zabranjeni, knjige se spaljuju, a individualna misao praktički ne postoji. Tematikom kontrole društva putem kontrole informacija, potrošačkog mentaliteta i konzumacije droga Fahrenheit 451 podsjeća na romane 1984. Georgea Orwella te Vrli novi svijet Aldousa Huxleya. Film prati glavnoga junaka, jednoga od najboljih vladinih palitelja, koji postupno postaje svjestan vrijednosti knjiga i odluči promijeniti vlastiti život.