Počinje Tjedan jednakosti

09_04_2015 / 11:14h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Erik Lončar, ilustracija
Počinje Tjedan jednakosti

Povodom Tjedna jednakosti, od 13. do 17. travnja, Info zona organizira niz događaja - predavanje, izložbu, premijeru dokumentarnog filma, promociju ilustracija te čitanje priča.

Povodom Tjedna jednakosti, od 13. do 17. travnja, Info zona organizira niz događaja - predavanje, izložbu, premijeru dokumentarnog filma, promociju ilustracija te čitanje priča.

>> Pročitaj mjesečni program događanja u Info zoni

U ponedjeljak će se u 13 sati u Info zoni održati predavanje Ivana Bogdanovića Kako se ponašati u društvu osoba s invaliditetom?. Ivan je mladić kojeg sljepoća ne ometa u aktivizmu, a pozornost šire javnosti privukao je svojom upornošću u studentskim danima. Ovim predavanjem želi mladima približiti svijet osoba s invaliditetom, doprinijeti uklanjanju straha, predrasuda i neugodnosti, te naučiti sugrađane kako mogu pristupiti i pomoći osobama s invaliditetom.

U utorak u 19 sati u prostoru Info zone otvorit će se izložba odabranih fotografija pristiglih na fotografski natječaj na temu - jednakost. Selekciju izložbe radio je Veljko Martinović, školovani fotograf i iskusni fotoreporter.

U srijedu će se u klubu Ghetto u 20 sati premijerno prikazati kratkometražni dokumentarac na temu jednakosti, realiziran za vrijeme radionice dokumentarnog filma u Info zoni.

U četvrtak će u klubu Ghetto od 20 sati polaznici radionice crtanja stripa predstaviti proces nastajanja ilustracija te najbolje radove koje su stvarali prethodnih tjedana, razgovarajući i kreativno se izražavajući o temi sprječavanja diskriminacije.

Program Tjedna jednakosti završava u petak u klubu Quasimodo gdje će se u opuštenoj atmosferi od 20 sati čitati odabrani radovi pristigli na natječaj za najbolju neobjavljenu kratku priču na temu - jednakost.

Tjedan jednakosti obilježava se u nekoliko hrvatskih gradova, a cilj je na kreativan način upozoriti i educirati javnost, prije svega mlade, o diskriminacijama koje su prisutne u društvu. Aktivnosti Info zone povodom Tjedna jednakosti provode se u sklopu projekta U ime jednakosti koji realiziraju Centar za mirovne studije, Cenzura Plus i Mreža mladih Hrvatske, a financira Europska unija.

Program događanja povodom Tjedna jednakosti

Predavanje Kako se ponašati u društvu osoba s invaliditetom? / 13. 4. u 13:00, Info zona
Izložba fotografija Jednakost / 14. 4. u 19:00, Info zona
Premijera dokumentarnog filma / 15. 4. u 20:00, Ghetto
Promocija ilustracija na temu - jednakost / 16.4. u 20:00, Ghetto
Jednakost u priči / 17. 4. u 20:00, Quasimodo