Play: strip-album o otuđenosti

02_02_2014 / 20:42h  |  Autor: Ana Kuić  |  Foto: Mate Žaja
Play: strip-album o otuđenosti

Galerija Praktika bila je premala za sve koji su u petak htjeli popratiti zvučno-vizualnu prezentaciju strip-albuma Play autorice Danice Kliškić. Bustri su stvorili atmosferu koja se savršeno uklopila u tematiku otuđenosti o kojoj strip priča.

Galerija Praktika bila je premala za sve koji su u petak htjeli popratiti zvučno-vizualnu prezentaciju strip-albuma Play autorice Danice Kliškić. Uz glazbenu podlogu benda Bustri, na zidu galerije izmjenjivale su se prizori iz stripa, a Bustri su stvorili atmosferu koja se savršeno uklopila u tematiku otuđenosti o kojoj strip priča.

>> Kocka u veljači opet rasplesana

– Strip je tijekom cijelog procesa stvaranja bio bezimen, a naziv Play došao je sasvim spontano pred sam tisak. Radi se o prvom stihu pjesme koja se nalazi na prvoj stranici i proteže se kroz cijelu radnju – rekla nam je autorica Danica koja medij stripa koristi za kanaliziranje negativne energije i na nesvakidašnji način kritizira današnje društvo, ljudsku zlobu i sistem koji je nedodirljiv te ga ljudski rod slijepo sluša.

– Ugodno sam iznenađena odazivom. Bilo je puno ljudi koji nisu moji poznanici već znatiželjnici koji su odlučili samoinicijativno popratiti ovu manifestaciju, a to je znak da se kultura stripa u gradu polako ali sigurno oporavlja i to me čini sretnom – oduševljeno je komentirala autorica. Na pitanje o budućim planovima, Danica odgovara: – Uvijek mi se vrzmaju neke ideje po glavi i svašta crtkaram i pišem, ali zasada nemam ništa konkretno. Posljednjih nekoliko mjeseci bazirala sam se na kraće stripove od svega nekoliko tabli.

Ovo je Daničin prvi duži strip koji je objavljen u izdanju Bučnih stripova, a za sve one koji žele podržati Danicu i kulturu stripa općenito, strip mogu kupiti kontaktirajući autoricu na Facebook-u ili na stranici stripovi.com pod korisničkim imenom d4nic4.