Kocka u veljači opet rasplesana

02_02_2014 / 17:43h  |  Autor: G.B.  |  Foto: Luka Kivela, arhiv
Kocka u veljači opet rasplesana

Nakon subotnjeg PlesnjaQa Kocka u veljaču ulazi sa znatno bogatijom glazbenom ponudom od one siječnjske, ali ne zanemaruje ni dnevnu ponudu radionica i izložbi… Već u petak u Kocki će se stvorit Gužva u 16stercu.

Nakon subotnjeg PlesnjaQa uz bendove Šumovi protiv valova i Mondo Kick, Kocka u veljaču ulazi sa znatno bogatijom glazbenom ponudom od one siječnjske, ali ne zanemaruje ni dnevnu ponudu radionica i izložbi…

Prve srijede (5. 2.) možete se prestraviti i zabaviti uz Comedy horror musical night, a već u petak (7. 2.) u Kocki će se stvorit Gužva u 16stercu – dobro poznati osječki bend zbog kojeg će gužva biti i pred pozornicom. Iduće večeri, prva Karantena u 2014. bit će obilježena drum'n'bass zvukom hrvatske proizvodnje - povjerenje LoopJunkies kolektiva dobili su Infracta i Nobru.

Drugi tjedan drugog mjeseca započinje (10. 2.) izložbom Između 4 zida na kojoj će se predstaviti nekoliko autora čiji radovi u različitim tehnikama otvaraju pitanje o simboličkim kategorijama privatnog i javnog u građanskom društvu te propituju proces normalizacije kroz koji danas prolazi gej zajednica. Tjedan ćete moći prepoloviti u srijedu (12. 2.), uz novu Jazz slušaonu, a prema kraju privoditi uz prigodni Together alone party na Valentinvo (14. 2.). Zato će subota (15. 2.) biti bez imalo romantike i nježnih tonova – nakon više od deset godina postojanja na sceni u Split dolaze beogradski reperi Mikri Maus i Bvana. Najuporniji će nedjeljnu zoru dočekati uz Trap Party Swagonic, znan i kao Kiša metaka DJ set.

Veljače će tada već zagaziti u drugu polovicu, a prije nego to učini i novi tjedan možete se u srijedu, 19. veljače, zabaviti uz Pank domjenak. Vrijeme brzo prolazi…. Prije nego zadnje subote u veljači (22. 2.) LoopJunkies trojac Cuisine Dub, El Commando i Oxide prirede Beatslap residents night i napune Kocku zvukovima od housea i techna pa sve do UK bassa i dubstepa, u petak (21. 2.) će koncert održati Gatuzo - zagrebački rock dvojac koji ste do sada viđali na festivalima u regiji i dodjelama glazbenih nagrada.

Odbrojavanje do zadnjeg koncerta u veljači počinje u srijedu (26. 2.) uz još jedno izdanje Comedy horror night, nastavlja se u četvrtak (27. 2.) uz metal hitove na ZloSTavljanju te kulminira u petak (28. 2.) uz koncert skupine Bamwise. Ekipa je inspiraciju pronašla u jamajkanskom dubu i reggaeu te ga iskombinirala sa elementima moderne elektronske glazbe, a na put će iz Zagreba ponijeti 4 sintisajzera, bubnjeve, udaraljke i bass gitaru. Da sav posao te večeri ne bi odradili gosti pobrinut će se domaćini – GartzSound.

Požuri i provjeri ima li mjesta u radioničkom programu!

U klubu Kocka nastavlja se i radionički program – utorkom Likovne radionice od 17 sati te Radionice montaže od 20 sati, a četvrtkom Radionica sitotiska od 18 sati te Web radionica od 20 sati. Što prije na [email protected] provjerite ima li slobodnog mjesta!

Knjižnica Open Box otvorena je od utorka do četvrtka , od 17 do 20 sati.