O zapošljivosti mladih otočana

03_11_2014 / 09:21h  |  Autor: I.Z.
O zapošljivosti mladih otočana

U Info zoni će se održati okrugli stol o zapošljivosti mladih na dalmatinskim otocima, na kojem će se prezentirati istraživanje i iskustva studijskog putovanja te će se prikazati dokumentarni film u kojem mladi iznose svoja iskustva života na otocima.

U Info zoni će se u petak, 7. studenog, u 11 sati održati okrugli stol o zapošljivosti mladih na dalmatinskim otocima na kojem će se okupiti predstavnici relevantnih institucija i organizacija civilnog društva.

>> Pročitaj mjesečni program događanja u Info zoni

Sudionicima okruglog stola prezentirat će se iskustva studijskog putovanja i zaključci okruglog stola održanog u Dubrovniku te provedeno istraživanje kojem je namjera bila utvrditi kako mladi od 16 do 35 godina žive na dalmatinskim otocima, gdje rade ili gdje bi željeli raditi te kakvi su im planovi za budućnost. Također, prikazat će se kratki dokumentarni film u kojem mladi iznose svoja iskustva života na dalmatinskim otocima. Sudionici će raspravljati o problematici zapošljivosti i mogućnosti za cjeloživotno učenje mladih na dalmatinskim otocima te dobiti priliku za umrežavanje s ciljem učinkovitijeg zagovaranja na svim razinama.

Okrugli stol održava se u sklopu projekta Promicanje zapošljivosti mlade populacije na geografski izoliranim/udaljenim otocima koji provodi udruga DEŠA, u partnerstvu sa Udrugom za razvoj organizacija civilnog društva i civilnih inicijativa SVIMA, Udrugom za održivi razvoj otoka Rave, Obrtničkim učilištem te Elektrostrojarskom školom Varaždin. Projekt sufinancira Europska unija kroz Operativni program Razvoj ljudskih potencijala, kroz shemu za dodjelu bespovratnih sredstava Podrška programima organizacija civilnoga društva u području zagovaranja i motivacije za društveno isključene skupine.

Zbog ograničenog broja sudionika, svi zainteresirani za sudjelovanje pozvani su da svoj dolazak najave na [email protected].