NUS predstavlja tabu na 91 način

02_01_2013 / 20:37h
NUS predstavlja tabu na 91 način

Međunarodni festival suvremene umjetnosti NUS održat će se od 11. do 18. siječnja. Tema festivala je Tabu, a ove godine se na natječaj prijavilo više od 100 autora iz 12 zemalja sa više od 200 radova.

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha, Međunarodni festival suvremene umjetnosti NUS ove će se godine održati od 11. do 18. siječnja u splitskom Domu mladih te u različitim javnim gradskim prostorima i obuhvaćat će grupnu izložbu odabranih umjetnika, projekcije filmova, suvremeni teatar, javne tribine i predavanja, performanse te akcije i intervencije u prostoru.

Tema festivala je Tabu pa će u skladu s temom čitavo događanje biti fokusirano na propitkivanje društvenih tabua, objektivnih problema današnjice i pokušaja pronalaženja njihovih rješenja, a sve to uz kreativan i svjež pristup svojstven upravo umjetnicima. Ove godine se na natječaj prijavilo više od 100 autora iz 12 zemalja sa više od 200 radova. Selekcijom, koju su napravili Branko Cerovac, povjesničar umjetnosti i filozof te Nina Jurić, direktorica festivala i studentica završne godine povijesti umjetnosti, za izlaganje je izabran 91 rad kojima će se prezentirati 73 umjetnika i umjetnička kolektiva iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Slovenije, Češke, Njemačke i Turske.

www.nus.hr