Novinarska radionica Mate Prlića

02_02_2016  |  Autor: I.Z.  |  Foto: freeimages.com
Novinarska radionica Mate Prlića

U Info zoni će održavati novinarska radionica koju će voditi Mate Prlić. Polaznike će podučiti osnovnim znanjem o novinarskoj profesiji te će im prenijeti dio svog bogatog novinarskog i uređivačkog iskustva.

U Info zoni će se od 8. do 12. veljače u 17 sati održavati novinarska radionica koju će voditi Mate Prlić. Polaznike će podučiti osnovnim znanjem o novinarskoj profesiji te će im prenijeti dio svog bogatog novinarskog i uređivačkog iskustva rada u nekoliko medija. Prijave su na klub.infozona.hr.

>> Pročitaj najavu mjesečnog programa u veljači
>> Posjeti klub.infozona.hr
>> Prati informacije i potvrdi dolazak na Facebooku


Kroz teoretski i praktični dio radionice polaznicima će približiti posao u redakciji, naučiti ih kako nastaju vijesti te im otkriti kako dolazi do grubih pogrešaka. Također, ponudit će im i da se okušaju u pravim novinarskim zadacima. Bit će to prilika za stjecanje i razvijanje novinarskih vještina, ali i dokazivanje potencijalnim poslodavcima.

Mate Prlić medijskim se projektima počeo baviti prije petnaestak godina pokretanjem web stranice Torcide i Torcida magazina. Uslijedio je angažman u pokretanju Centra - novine o Hajduku tiskane u suradnji sa Slobodnom Dalmacijom. U svijet novinarstva ozbiljno je zakoračio radom u gradskoj rubrici Slobodne Dalmacije nakon čega je karijeru nastavio u novini Metro Express. Medijima na internetu ponovno se vratio na portalu Glas Dalmacije, nakon čega su uslijedile uredničke epizode na Splitskoj televiziji, tjedniku Vrime, portalu Dalmacija News. Danas je urednik na Dalmatinskom portalu.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.