Nauči odgovoriti na nasilje!

10_03_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: I. Z.
Nauči odgovoriti na nasilje!

Otvorene su prijave za radionicu o prevenciji vršnjačkog nasilja koju će Liga za prevenciju ovisnosti održati u Info zoni. Radionica će polaznice i polaznike osvijestiti što je nasilje, kako ga izbjeći te kako reagirati.

Otvorene su prijave za radionicu o prevenciji vršnjačkog nasilja koju će Liga za prevenciju ovisnosti održati u srijedu, 16. ožujka, od 13.00 do 14.30 u Info zoni. Radionice (Ne)moćna/an pred drugim?! osvijestit će polaznice i polaznike što je nasilje, kako ga izbjeći te kako reagirati. Sudjelovanje je besplatno, a prijavnica je dostupna na klub.infozona.hr.

>> Pročitaj najavu mjesečnog programa u ožujku
>> Prijavi se na klub.infozona.hr
>> Prati informacije i potvrdi dolazak na Facebooku


Osvještavanjem što je vršnjačko nasilje, polaznici će upoznati i neke oblike u kojima se ono manifestira. Potaknut će ih se da razmisle koliko su često izloženi nasilju i koliko su sami nasilni prema drugima. Sudjelovanjem na radionici napravit će možda prvi korak prema nenasilnoj komunikaciji te naučiti kako se zaštiti od nasilja. Radionicu vode Josipa Kokorić Tomašević, dipl. teol., certificirana NLP praktičarka i Ivana Zec, mag. soc., certificirana NLP praktičarka.

- Svako ljudsko biće ima potrebu da bude saslušano i da ima stvarnu životnu moć. Kada riječi ne dopiru ni do koga, kada potrebe ne budu zadovoljene, nasilje postaje posljednji pokušaj prenošenje jedne poruke, jednog uzaludnog pokušaja da se uspostavi kontakt i pobijedi nemoć - upozoravaju iz Lige za prevenciju ovisnosti pozivajući posebno srednjoškolce da se prijave na ovu radionicu.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.