Nastavlja se Kazalište u Lori!

09_01_2014 / 14:11h  |  Autor: G.B.  |  Foto: ludensteatar.hr
Nastavlja se Kazalište u Lori!

Već nakon dva mjeseca igranja Kazalište u Lori postalo je dio redovne splitske kazališne ponude. U 2014. KUL će reprizirati dvije predstave za koje se tražila karta više, ali će doći i tri nova naslova...

Već nakon dva mjeseca igranja Kazalište u Lori postalo je dio redovne splitske kazališne ponude. Splićani su svojim odazivom prihvatili ovu kazališnu inicijativu četiri nezavisna kazališta, a rasprodanim gledalištima potvrdili opravdanost projekta i potrebu za dobrim kazališnim gostovanjima. U 2014. KUL će reprizirati predstave za koje se tražila karta više, ali će u Dom HV-a u Lori doći i sasvim novi naslovi.

Duhovita predstava Ja, Tata! nastala je u koprodukciji Teatromana i Teatra Exit, a ulogu Tate igra nagrađivani glumac Rakan Rushaidat. Predstava je namijenjena svima – onima koji tek planiraju postati roditelji, onima koji to ni pod koju cijenu ne žele biti, ali i onima koji već jesu roditelji. Odgovore na pitanja što to znači biti tata, zašto imamo djecu, kakav porod želite i kako izgleda seks nakon poroda možete dobiti 24. i 25. siječnja.

Veljača će splitskoj publici donijeti nove naslove. Teatar Exit gostuje sa predstavom Njuške u kojoj će petnaest psećih likova kroz mješavinu humora, tragedije, oštrine, nježnosti i romantike ispričati svoje životne priče. O čemu zapravo vaš pas razmišlja shvatit ćete 7. veljače. Već iduće večeri (8. 2.) Teatar Exit predstavit će se još jednom istodobno smiješnom i gorko-tužnom igrom koju će glumci, putujući kroz niz svojih unutrašnjih i zamišljenih identiteta, odigrati u predstavi Kako misliš mene nema?.

Na samom kraju veljače (28. 2.) u Loru će se ponovno vratiti Ludens Teatar, ali ovog puta sa predstavom Žene u crvenom koje na pozornicu donose ovrhe, policijske opsade, glamurozan život bankarskih nasljednica, romantične uspomene stjuardesa, propale ljubavi i umirovljeničke dane. Kritika piše da se uz ovu predstavu - publika guši u suzama smijeha, a predah tražiti u džepovima tuge.

I drugi ciklus predstava Kazališta u Lori zaključit će kazalište Teatroman uz interaktivnu monodramu Muškarci su s Marsa, žene su s Venere. Iako je predstava teatarska terapija za parove neće se odigrati u mjesecu ljubavi već prvog dana ožujka.

Ulaznice se i dalje mogu kupovati na Pjaci, u Jokeru, Smokvini; on line na port.hr i ulaznice.hr i dva sata prije početka svake izvedbe na blagajni Doma HV u Lori.