Hajduk može unaprijediti društvo

20_03_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Hajduk može unaprijediti društvo

Predavanje "Naš Hajduk - politološka i sociološka analiza modela demokracije" održat će se u Klubu Zona. Predavači će predstaviti analizu modela i govoriti o potencijalima modela da unaprijedi hrvatsko društvo u cjelini.

Predavanje Naš Hajduk - politološka i sociološka analiza modela demokracije održat će se u četvrtak, 22. ožujka, u 19 sati u Klubu Zona (Jerina 1). Svoje analize iznijet će magistar politologije Daniel Gardijan i doc.dr.sc. Krešimir Krolo s Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru.

Predavači će predstaviti politološku i sociološku analizu modela demokracije na primjeru modela upravljanja Hajdukom. Govoreći o posljednjih desetak godina borbe za bolji, pravedniji, transparentniji i funkcionalniji nogometni klub, govorit će i o potencijalima modela da unaprijedi hrvatsko društvo u cjelini.

- Financijska situacija u kojoj se 2011. godine nalazio HNK Hajduk je početna točka analize. Klub je bio opterećen s preko 100 milijuna kuna duga, preko 100 sudskih sporova, a njime su upravljali osobe postavljene po političkom ključu bez jasnih kompetencija i kvalifikacija. Današnja perspektiva je potpuno drugačija. Klub je završio godinu s gotovo 50 milijuna kuna dobiti – podsjećaju predavači, najavljujući da će kroz analizu modela demokracije i upravljanja te društveni potencijal članova i navijača HNK Hajduka, prikazati primjere dobre prakse s posebnim naglaskom na potencijale modela kao rasadnika razvoja političke, upravljačke i demokratske kulture u Hrvatskoj.

KLUB ZONA U OŽUJKU

Biciklopopravljaonica / četvrtak, 1.3. / 17:00 - 20:00
Rapa Nui - Jukina putopisna izložba / četvrtak, 1.3. / 20:00
Književna čajanka: Crnooke Suzane (J. Heaberlin) / utorak, 6.3. / 19:00
Just Rock 'n' Read Tolkien / srijeda, 7.3. / 20:00 (@Chillton)
Književna čajanka: Svijet se raspada (C. Achebe) / utorak, 20.3. / 19:00
Naš Hajduk - politološka i sociološka analiza modela demokracije / četvrtak, 22.3. / 19:00
Izrada prirodne kozmetike* / srijeda, 28.3. / 17:00 – 21:00
Sociološka večer: Ekologija i održivi razvoj kroz obrazovanje / srijeda, 28.3. / 20:00 (@Chillton)

Sudjelovanje je na svim događanjima besplatno, ali za neka događanja (*) potrebna je rezervacija mjesta putem prijavnice dostupne na klub.infozona.hr. Više informacija o mjesečnom porgramu pročitaj u objavi.