Drugačiji program Kluba Zona

01_03_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Drugačiji program Kluba Zona

Program Kluba Zona u ožujku pomalo je neobičan. Nudi dovoljno edukacija, druženja, izložbi i predavanja, ali nema novu višemjesečnu radionicu, nema večeri društvenih igara, a Biciklopopravljaonica i Književna čajanka vraćaju se na Šperun.

Program Kluba Zona u ožujku pomalo je neobičan. Nudi dovoljno edukacija, druženja, izložbi i predavanja, ali nema novu višemjesečnu radionicu jer još nije završila radionica pletenja, nema večeri društvenih igara jer ekipa iz udruge F&ST u ožujku organizira konvenciju igre, fantastike i znanstvene fantastike - FantaSTikon, a Biciklopopravljaonica i Književna čajanka vraćaju se na Šperun.

KLUB ZONA U OŽUJKU

Biciklopopravljaonica / četvrtak, 1.3. / 17:00 - 20:00
Rapa Nui - Jukina putopisna izložba / četvrtak, 1.3. / 20:00
Književna čajanka: Crnooke Suzane (J. Heaberlin) / utorak, 6.3. / 19:00
Just Rock 'n' Read Tolkien / srijeda, 7.3. / 20:00 (@Chillton)
Književna čajanka / utorak, 20.3. / 19:00
Naš Hajduk - politološka i sociološka analiza modela demokracije / četvrtak, 22.3. / 19:00
Izrada prirodne kozmetike* / srijeda, 28.3. / 17:00 – 21:00
Sociološka večer: Ekologija i održivi razvoj kroz obrazovanje / srijeda, 28.3. / 20:00 (@Chillton)

Sudjelovanje je na svim događanjima besplatno, ali za neka događanja (*) potrebna je rezervacija mjesta putem prijavnice dostupne na klub.infozona.hr.

Dakle, svi već to znaju, splitska Biciklopopravljaonica ponovno se vraća u prostor Kluba Zona na Šperunu (Jerina 1) i tu je do daljnjega! Od listopada prošle godine održava se prvim četvrtkom u mjesecu, od 17 do 20 sati, pa će tako i 1. ožujka svi zainteresirani imati priliku besplatno naučiti popraviti bicikl.

Odmah nakon Biciklopopravljaonice, u četvrtak, 1. ožujka, u 20 sati otvorit će se izložba putopisnih fotografija nastalih na još jednom putovanju nagrađivanog fotografa Jurice Galića Juke. Prelazeći 52 tisuće kilometara kroz Boliviju, Peruu, Čile i Argentinu, obišao je brojne prirodne i povijesne lokalitete. Izložba Rapa Nui moći će se pogledati narednih osam dana.

Ekipa s Književne čajanke već je u veljači isprobala prostor na Šperunu u kojem su prošle godine održali prva druženja, a na Šperunu će nastaviti druženja i u ožujku. Književne čajanke imaju vjerne sudionike, no tri mlade profesorice jezika koje vode čajanke, rado za stol primaju nove sugovornice i sugovornike od kojih se ne očekuje nikakvo predznanje o književnoj kritici. Druženje se održavaju svako dva tjedna u 19 sati. Tema razgovora koji će se održati u utorak, 6. ožujka, je djelo Crnooke Suzane (J. Heaberlin), a drugo druženje u ožujku održat će se u utorak, 20. ožujka.

Magistar politologije Daniel Gardijan i doc.dr.sc. Krešimir Krolo s Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru predstavit će politološku i sociološku analizu modela demokracije na primjeru modela upravljanja Hajdukom. Govoreći o posljednjih desetak godina borbe za bolji, pravedniji, transparentniji i funkcionalniji nogometni klub, govorit će i o potencijalima modela da unaprijedi hrvatsko društvo u cjelini. Predavanje Naš Hajduk - politološka i sociološka analiza modela demokracije održat će se u Klubu Zona u četvrtak, 22. ožujka, u 19 sati.

U ožujku će se u programu Kluba Zona održati i nova jednodnevna radionica. Na besplatnoj radionici izrade prirodne kozmetike sudionici i sudionice imat će priliku izraditi prirodnu pastu za zube te pjenušave kugle za kupanje i peeling. Uz osiguran materijal i kroz praktičan rad te uz mentorstvo voditeljice, sami će izraditi svoj proizvod koji će ponijeti kući. Radionica će održati u srijedu, 28. ožujka, od 17 do 21 sat. Prijavnica za sudjelovanje dostupna je na klub.infozona.hr.

Jedina dva događanja koja će se ožujku u programu Kluba Zona održati gostujući u prostoru Chillton bara (Jadranska 1) su - Just Rock 'n' Read Tolkien udruge iTHEom te Sociološka večer udruge Imaginacija.

Just Rock 'n' Read Tolkien prava je poslastica za ljubitelje rocka i fantasy žanra, osobito Gospodara prstenova. U srijedu, 7. ožujka, od 20 sati u Chillton baru razgovarat će se i slušati o međusobnoj isprepletenosti glazbe i književnosti, o izvođačima koji su, kao ljubitelji Tolkienova stvaralaštva, u svoje skladbe ugradili mnoštvo referenci na njegova djela poput trilogije Gospodar prstenova ili Hobita. Večer će začiniti glazba inspirirana Tolkienom - skladbe Led Zeppelina, Black Sabbatha, Blind Guardiana i Pink Floyda.

Sociološka večer s temom Ekologija i održivi razvoj kroz obrazovanje u veljači je odgođena zbog vremenskih neprilika pa će se u Chillton baru održati u srijedu, 28. ožujka, u 20 sati. Imaginacija - splitsko društvo sociologa u goste dovodi Ranka Milića iz CEDRA-e, koji će pričati o iskustvima i projektima sa osnovnoškolcima i srednjoškolcima. Nastavak je to ciklusa diskusija, predavanja i radionica pod nazivom Ti i ja, građani koje Imaginacija realizira u programu Kluba Zona, kreirajući istraživanje o građanskom odgoju.