Mladi, NPM je važan!

27_03_2014 / 17:18h  |  Autor: I.Z.
Mladi, NPM je važan!

Novi Info caffe osvijestit će javnosti zašto je Nacionalni program za mlade toliko važan, kako se pisao te kako javnost može utjecati na njegov konačni sadržaj. Gošća događanja bit će Ivana Furlić iz Ministarstva socijalne politike i mladih.

U srijedu 2. travnja, u 16 sati, u Info zoni će se održati Info caffe: Nacionalni program za mlade na kojem će se javnosti osvijestiti zašto je taj dokument toliko važan za mlade, kako se pisao te kako se može utjecati na njegov konačni sadržaj. Gošća događanja bit će Ivana Furlić iz Uprave za socijalnu politiku, strategiju i mlade Ministarstva socijalne politike i mladih.

>> U Zoni ni u travnju ne raste korov!

Nacionalni programa za mlade (NPM) strateški je dokument Vlade RH koji bi realizacijom niza ciljeva, mjera i aktivnosti, odnosno unapređenjem aktivnosti tijela državne uprave i javnih ustanova, do 2017. trebao doprinijeti podizanju razine kvalitete života mladih. Sadržaj dokumenta dotiče se građanskog i zdravstvenog odgoja, kulture, zapošljavanja, potpora udrugama... gotovo svih područja života mladih.

Javno savjetovanje o Nacrtu prijedloga Nacionalnog programa za mlade otvoreno je do 5. travnja na internetskoj stranci mspm.hr.