U Zoni ni u travnju ne raste korov!

27_03_2014 / 11:11h  |  Autor: I.Z.
U Zoni ni u travnju ne raste korov!

U travnju su u programu Zone, uz kviz znanja, radionice, izložbu, književne večeri i promociju, tri potpuno nove teme – besplatna filmska radionica, predavanje o zapošljavanju u inozemstvu te Info caffe na temu Nacionalni program za mlade.

U travnju su u programu Zone, uz Kvizanje, Enigmo-logičku radionicu, završnu izložbu Foto školice, Bookara show i promociju stripova, tri potpuno nove teme – besplatna filmska radionica, predavanje o zapošljavanju u inozemstvu te Info caffe na temu Nacionalni program za mlade.

Ministarstvo socijalne politike i mladih otvorilo je javno savjetovanje, sa zainteresiranom javnošću, o Nacrtu prijedloga Nacionalnog programa za mlade koji bi realizacijom niza iznesenih ciljeva, odnosno mjera i aktivnosti, do 2017. trebao doprinijeti unapređenju kvalitete života mladih. Javno savjetovanje otvoreno je do 5. travnja, a 2. travnja u 16 sati imate priliku osvijestiti zašto je ovaj dokument toliko važan za mlade, kako se pisao te kako možete utjecati na njegov konačni sadržaj. Na Info caffeu gostuje Ivana Furlić iz Ministarstva socijalne politike i mladih.

Prvog travanjskog vikenda kreće filmska radionica koju će voditi iskusni mladi zadarski snimatelj i redatelj Erik Lončar. Radionica će se održavati do početka svibnja, subotom od 12 do 17 sati, a temeljna znanja kreiranja filma i filmske teorije polaznici će primijeniti u snimanju kratkometražnog filma. Prijave su otvorene na internetskoj stranici infozona.hr/radionica.

Ako vam sezonski poslovi i članstvo u Europskoj uniji bude nadu da biste mogli pronaći dobar posao, dođite na predavanje o zapošljavanju u inozemstvu koje će 11. travnja u 12 sati održati stručni savjetnik za zapošljavanje i EURES-ov savjetnik, Matko Gović iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

I u travnju, srijedom od 18:30, na Enigmo-logičkoj radionici možete riješiti ili izraditi svoju križaljku, rebus, anagram, kriptogram… Dvije srijede ( 2. i 16. travnja ) od 20:15 rezervirane su za nastavak Kvizanja u zoni. U konkurenciji čak osam ekipa prvu pobjedu i prvi naramak Frakturinih knjiga u novoj sezoni odnijela je Ekipa za očevid. Lov na mjesto u finalu najstarijeg splitskog kviza znanja počinje od prijave na infozona.hr/kvizanje.

Nakon dvomjesečnog rada i učenja više od dvadeset polaznika Foto školice predstavit će se javnosti izložbom radova koja će biti otvorena 15. travnja u 20 sati.

U Zoni se i u travnju nastavlja radionica stripa, a 22. travnja u 20 sati održat će se promocija stripova nastalih za trajanja projekta Pretežno vedro Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, Službe za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti.

Obilježit ćemo i Europski dan informiranja mladih, družiti se u Noći knjige 23. travnja, a na vrijeme ćemo saznati i koga će u travnju na Bookari ugostiti Marijo Glavaš. Samo pratite infozona.hr/program!

Aktivnosti se provode u sklopu dva projekta

Aktivnosti se provode u sklopu projekata Klub za mlade Zona i Navuci se na strip! financiranih od Ministarstva socijalne politike i mladih (MSPM).