Droga, seks i nasilje u Kocki

17_02_2014 / 10:09h  |  Autor: Martina Melvan
Droga, seks i nasilje u Kocki

Pred splitskom publikom, koja je posve pristojno popunila prostor Kocke, Mikri Maus i Bvana servirali su dobru kombinaciju zafrkancije, lo-fi zvuka i tvrdih tekstova koji uglavnom uključuju drogu, seks i nasilje, ali i druge elemente svakodnevice srpske (pa i hrvatske) realnosti.

Nakon što je u prosincu regijski sve popularnija Kiša metaka odradila odličan koncert, splitski klub Kocka nastavio je u balkanskom gangsta hip hop tonu ugostivši u subotu dva beogradska MC-ja, Mikrija Mausa i Bvanu, dok je za zagrijavanje i afterparty bio zadužen Swagonic DJ set Kiše metaka.

>> Kocka u veljači opet rasplesana

Pred splitskom publikom, koja je posve pristojno popunila prostor Kocke, servirali su dobru kombinaciju zafrkancije, lo-fi zvuka i tvrdih tekstova koji uglavnom uključuju drogu, seks i nasilje, ali i druge elemente svakodnevice srpske (pa i hrvatske) realnosti. Uz hitove poput Crno vs. Belo, Otporni na metke, Afterparti i druge, svojim su fanovima priuštili sat i pol punokrvne swag uživancije (jer, kako DJ set Kiše metaka kaže Swag iznad svega! ). Zahvaljujući dobroj komunikaciji s publikom, atmosfera je bila opuštena i maksimalno pozitivna.
Ova vrsta hip hop izričaja nije za svačije uši, ali fanovi žanra znali su cijeniti subotnji koncert. Očekujemo više događanja ovog tipa, ali i ponovnu posjetu Mikrija i Bvane.

Duo Mikri Maus i Bvana u listopadu su prošle godine u Tvornici kulture u Zagrebu predstavili svoj zajednički album 50 evra micc, nije loše nego povoljno. Obojica uživaju kultni status na hip hop sceni na području bivše Jugoslavije, gdje djeluju više od deset godina, a surađivali su s najjačim balkanskim heroin reperima, među kojima su Moskri, Eufrat, Prti Bee Gee, Bad Copy, 43 Zla i Bitcharke Na Travi.