Matura je sve bliže, a tema je Bijeg

04_02_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Matura je sve bliže, a tema je Bijeg

U Klubu Zona održat će se novo druženje srednjoškolskog književnog kluba. Tema razgovora još je jedan naslov s državne mature - Bijeg, a ulaz je slobodan.

Novo druženje srednjoškolskog književnog kluba održat će se u utorak, 7. veljače, u 19:30 u Klubu Zona. Tema razgovora još je jedan naslov s državne mature - Bijeg, a ulaz je slobodan.

>> Veljača u Zoni - kraća, ali jača! Pročitaj program događanja.

- Bijeg se svrstava među najbolje romane hrvatske moderne. Milutin Cihlar Nehajev ispričao je tešku životnu priču Đure Andrijaševića, osiromašenog hrvatskog intelektualca koji se školovao u velikom gradu. Radnja romana većim je dijelom orijentirana na Đurina unutarnja razmišljanja o propalom životu u provincijskom gradiću – objasnila je Irena Delonga Nešić, profesorica hrvatskog jezika koja već drugu sezonu vodi srednjoškolski književni klub u Zoni.

Od listopada se nisu ponovile prošlogodišnje gužve kada bi sudjelovalo i do 50 srednjoškolaca, ali matura je sve bliže i sve više srednjoškolaca prepoznaje prigodu za lakše razumjeti ili možda doživjeti na nov način naslove s državna mature.