Veljača u Zoni - kraća, ali jača!

29_01_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Roko Britvić, arhiv
Veljača u Zoni - kraća, ali jača!

Program u veljači, najkraćem mjesecu u godinu, skratili smo za nekoliko događanja i prilagodili se nešto manjem proračunu s kojim raspolažemo u 2017. godini, no zanimljivost, korisnost i raznovrsnost događanja ni ovog mjeseca nismo doveli u pitanje.

Program u veljači, najkraćem mjesecu u godinu, skratili smo za nekoliko događanja i prilagodili se nešto manjem proračunu s kojim raspolažemo u 2017. godini, no zanimljivost, korisnost i raznovrsnost događanja ni ovog mjeseca nismo doveli u pitanje. Već u prvom tjednu nudimo šest novih događanja!

PROGRAM U KLUBU ZONA U VELJAČI

The Split Mind - promocija / četvrtak, 2.2. / 18:00
Kviz HKS-a: HOT 100 / četvrtak, 2.2. / 20:00
Književna čajanka: Životinjska farma / petak, 3.2. / 20:00
Biciklopopravljaonica / subota, 4.2. / 12:00 - 16:00
Putopis: Etiopija / subota, 4.2 / 18:00
Večeri društvenih igara / subotom, 20:00
CCUSA: Rad u SAD-u / ponedjeljak, 6.2. / 17:00
Srednjoškolski književni klub: Bijeg / utorak, 7.2. / 19:30
Predavanje: Film noir - nije sve tako crno / srijeda, 8.2. / 20:00
Kviz HKS-a: III. SKA masters / četvrtak, 9.2. / 20:00
Stripaški kružok: Ivan Marušić / utorak, 14.2. / 19:00
Izložba: (Ne)vrijeme u slikama / četvrtak, 16.2. / 18:00
Kviz HKS-a: Geo 100 by Cero / četvrtak, 16.2. / 20:00
Književna čajanka: Ubojstvo Rogera Ackroyda / petak, 17.2. / 20:00
Drabble radionica: Znanstvena fantastika / četvrtak, 23.2. / 17:30
MŠS: Religijska distanca studenata… / utorak, 28.2. / 19:30


U četvrtak, 2. veljače, u 18 sati održat će se promocija 14. broja The Split Minda. Ugostit ćemo uredništvo i autore jedinog splitskog studentskog časopisa za književnost.

Istu večer nastavlja se niz kvizova Hrvatskog kviz saveza u kojem svoje znanje provjeravaju i početnici i najbolji igrači hrvatske kviz scene. U veljači će se odigrati tri kviza – 2. veljače HOT 100, tjedan dana kasnije, 9. veljače, III. SKA masters te trećeg četvrtka u mjesecu, 16. veljače, Geo 100 by Cero. Sva tri kviza počinju u 20 sati, kotizacija za sudjelovanje je od 15 do 20 kuna, a rezervacija mjesta je na klub.infozona.hr.

Od listopada 2016. održalo se već desetak Književnih čajanki, a novo druženje održat će se u petak, 3. veljače, u 20 sati. Tema će tada bit Orwellova Životinjska farma. Sudionici će dogovoriti i temu druženja planiranu za 17. veljače (tema je Ubojstvo Rogera Ackroyda). Književne čajanke vode tri mlade profesorice jezika koje i pišu osvrte na književna djela za svoj blog Djevojke koje čitaju, no za ovo književno druženja uz čaj nije potrebno nikakvo predznanje o književnoj kritici.

Prva subota u mjesecu ponovno pripada splitskoj Biciklopopravljaonici koja juri svoj - stoti evidentirani popravak! Volonteri udruge Permakultura Dalmacija, od 12 do 16 sati, u Klubu Zona ponovno će besplatno uklanjati kvarove na biciklima, činiti ih funkcionalnijima i sigurnijima te prenositi svoje znanje o održavanju bicikala.

Iste subote, 4. veljače, u 18 sati održat će se putopisno predavanje o planinskoj visoravni sjeveroistočne Etiopije. Marko Obranović putovao je zemljom koju turisti uglavnom zaobilaze te će prenijeti doživljaje putovanja kroz pradomovinu modernog čovjeka Homo Sapiensa te ispričati odakle potječe kava i gdje izvire Plavi Nil.

Subotom od 20 sati održavaju se večeri društvenih igara pa će Zona prve subote u veljači vrata otvoriti u podne i zatvoriti tek u ponoć. Prvu subotu ipak ne gostuje Udruga za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST što inače znači još bogatiji izbor igara i odličnu igračku atmosferu, ali i gužvu.

Međunarodna agencija CCUSA ponovno gostuje u Klubu Zona te će u ponedjeljak, 6. veljače, u 17 sati održati informativno predavanje o mogućnostima sezonskih poslova i ljetnih kampova u SAD-u. Predavanje će održati Magdalena Bušić, predstavnica CCUSA u Splitu koja je i sama od 2011. godine nekoliko puta odlazila u SAD na putovanja i sezonske poslove koji su im prethodili. Zainteresiranima će prenijeti svoja iskustva te im ponuditi savjete i usluge organizacije CCUSA.

Srednjoškolski književni klub vraća se na svoj termin prvim utorkom u mjesecu u 19:30. Tako će se u utorak, 7. veljače, razgovarati o Bijegu, još jednom naslovu s državne mature. Od listopada se nisu ponovile prošlogodišnje gužve kada bi sudjelovalo i do 50 srednjoškolaca, ali matura je sve bliže i sve više srednjoškolaca prepoznaje prigodu za lakše razumjeti ili možda doživjeti na nov način naslove s državna mature.

Poslije sezone radionice filmske analize, Erik Lončar će u Klubu Zona održati još jedno događanje na kojem će metodom filmske analize otkrivati tajne filmske umjetnosti. U srijedu, 8. veljače, u 20 sati održat će dvosatno predavanje Film noir - nije sve tako crno.

Nakon gostovanja Bore Pavlovića u studenom, vrijeme je da se u veljači i zaljubljenici u strip ponovno okupe u Klubu Zona. Jurica Starešinić, urednik internetskog časopisa MojStrip, jednom je prigodom za Ivana Marušića rekao da je najzanimljiviji suvremeni autor stripova te da je kriminalno podcijenjen. Nepravdu će pokušati ispraviti Ivan Svaguša pa je Marušića pozvao na Stripaški kružok u utorak, 14. veljače, u 19 sati.

Miroslav Lelas spojio je ljubav prema fotografiji i vremenskim neprilikama te ja naučio zaustavljati munje i krotiti vjetrove. U četvrtak, 16. veljače, u 18 sati otvoriti će izložbu (Ne)vrijeme u slikama. Njegova izložba tako će zamijeniti izložbu pet studentica UMAS-a te će biti otvorena do 1. ožujka.

Četvrtim četvrtkom u mjesecu održava se radionica pisanja drabblea - kratkih priča od 100 riječi. Svaki mjesec donosi novi žanr pa će se tako u četvrtak, 23. veljače, od 17:30 do 21:30 pisati znanstvena fantastika. Sudjelovanje je besplatno, no potrebna je rezervacija mjesta putem prijavnice dostupne na klub.infozona.hr.

Religijska distanca splitskih studenata prema pripadnicima islamske vjeroispovijesti tema je istraživanja Krunoslava Malenice, prvostupnika sociologije, koji će u utorak, 28. veljače, u 19:30 gostovati u Klubu Zona. Njegovim predavanjem, u ciklusu Mala škola sociologije, Imaginacija – splitsko društvo sociologa završit će program događanja u Klubu Zona u veljači.

Kroz veljaču se nastavlja radionica keramike, radionica pletenja i tečaj znakovnog jezika, a na klub.infozona.hr dostupna je prijavnica za rezervacije mjesta na radionicama koje će se održati u ožujku, travnju i svibnju - o reciklaži majica, financijskoj pismenosti, ljekovitom biljustreet artu

Posjetite klub.infozona.hr i pratite Klub Zona na fejsu!