MŠC: Beskućništvo i aktivizam

24_03_2016  |  Autor: I.Z.  |  Foto: beskucnici.info
MŠC: Beskućništvo i aktivizam

Novo predavanje u ciklusu Mala škola sociologije bavit će se temom beskućništva i aktivizma. Uz Katarinu Kružičević, magistru sociologije, udruga Imaginacija ugostiti će Đordanu Barbarić, predsjednicu udruge MoSt koja vodi splitski Centar za beskućnike.

Novo predavanje u ciklusu Mala škola sociologije u utorak, 29. ožujka u 19 sati, bavit će se temom beskućništva i aktivizma. Uz Katarinu Kružičević, magistru sociologije, udruga Imaginacija ugostit će Đordanu Barbarić, predsjednicu udruge MoSt koja vodi splitski Centar za beskućnike.

>> Pročitaj najavu mjesečnog programa u ožujku
>> Posjeti klub.infozona.hr
>> Prati informacije i potvrdi dolazak na Facebooku


Na predavanju Aktivizmom do promjena - iskustvo udruge MoSt u radu s beskućnicima Katarina Kružičević govorit će o isključenosti i marginaliziranosti beskućnika grada Splita referirajući se na rezultate istraživanja kojeg je, u svrhu pisanja diplomskoga rada, provela 2013. godine. Ulogu udruge MoSt u radu s beskućnicima objasnit će Đordana Barbarić. Predstavit će prethodnih 17 godina rada udruge te promjene u područja rada s beskućnicima koje je aktivizam udruge donio na lokalnoj i nacionalnoj razini te odjeke na europskoj sceni.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.