Kocka će pasti na - Let 3

01_05_2013 / 17:13h
Kocka će pasti na - Let 3

Najavljeni Platformat zahvatit će i Kocku, no program kluba se preko izložbi, projekcija, koncerata, slušaona i domjenaka nastavlja sve do kraja mjeseca kada će sezona završiti uz koncert Leta 3.

Najavljeni desetodnevni Platformat koji se održava u i ispred Doma mladih zahvatit će i Kocku, no program kluba se nastavlja sve do kraja mjeseca kada će uz koncert Leta 3 završiti povratnička i slavljenička sezona započeta u prosincu.

Kako smo već najavili, u sklopu Platformata Kocka će vratiti koncertni dug zagrebačkog benda Šank, na PlesnjaQ će doći Lolobrigida, za Sv. Duju nastupa Kultur Shock, a 11. svibnja nastupa Rundek Cargo trio - na kraju niza bogatijeg još za likovne i informatičke radionice, izložbu Iza granica te još glazbenog programa uz Mondo Kick, Swagonic te britanske punkere Stillbust i The kid is fireworks.

Već prvog dana nakon završetka manifestacije Platformat (13.05.) upalit će se projektor za prvi svibanjski Ponedjeljak na suncu - prikazuju se dokumentarci Style wars i 2 stone story. Računajte da će se sedam dana kasnije (20.05.) prikazati tri nastavka danskog trilera Pusher.

Svagijeva radionica stripa imat će svoje drugo izdanje 14. svibnja, u sklopu programa Open box koji će 24. ugostiti izložbu stripova srednjoškolaca Marina Jakića i Josipa Gruića, a 28. ponuditi literaturu sa ASK-a, sajma knjiga održanog prošlog mjeseca u Zagrebu. U Kockinom svibanjskom izložbenom programu je i završna izložba učenika splitske Umjetničke škole pod nazivom Vrijeme riječi koja se u galeriji Praktika otvara 16. svibnja.

Uz Punk domjenke svake srijede i Metal slušaone zadnja dva četvrtka (na prvoj (23.05.) će svoj povratak imati DJ Wera, a druga (30.05.) je u rukama Rudija) Kocka će napraviti još sedam glazbenih koraka s kojima će završiti sezonu. Kend 3 sedamnaestog svibanjskog dana na pozornicu dovodi mlade i stare snaga splitskog undergrounda – bendove Prijatelj sjena, Antonov i Podroom. Iduće večeri (18.05.) slijedi ZloSTavljanje uz Essence, E.N.D. i Inverted Pussyfix. Osmo i deveto izdanje Hardcore for the losers predzadnjeg svibanjskog utorka (21.05) nudi metal večer uz francuske bendove Karcavul i Uhl, a zadnjeg ponedjeljka (27.05.) njemački hardcore bend Stand der Dinge. Zadnja subota (25.05.) pripala je hvaljenom i ne tako starom beogradskom bendu Stuttgart Online, a večer prije (24.05.) ekipa iz Barabass Crew-a donosi zadnji ovosezonski drum and bass party pod nazivom Reset. Za zadnji petak i dan u mjesecu, odnosno za zadnji koncert i događaj u sezoni zapišite – Let 3!