Stiže deset dana Platformata!

23_04_2013 / 01:32h
Stiže deset dana Platformata!

Splitski Dom mladih će u sklopu manifestacije Platformat u deset dana ugostiti koncerte, performanse, izložbe, cabarete, radionice, predavanja, tribine, suvremene kazališne i plesne predstave…

Splitski Dom mladih će u sklopu manifestacije Platformat u deset dana, od 03. do 12. svibnja, ugostiti koncerte, performanse, izložbe, cabarete, radionice, predavanja, tribine, suvremene kazališne i plesne predstave…

Prvog dana (03.05.) u 20h u galeriji Doma mladih otvorit će se izložba pod nazivom 10 godina DVK, a od 22h je u klubu Kocka koncert benda Šank.

Idućeg dana (04.05.) program počinje već od ranog jutra – od 9h se u amfiteatru održava otvoreni trening penjača SPK Lapis, u 15 sati u Kocki počinje likovna radionica za mlade i sve koji se tako osjećaju, od 17 sati vas udruga SOK u svom prostoru može uvesti u GNU, Linux i otvoreni kod, a od 20 sati u amfiteatru Room 100 nastupa sa work-in-progress predstavom Seed. Na kraju dana, na PlesnjaQ u Kocki dolazi Lollobridgida.

Nedjelja (05.05.) reprizira otvoreni trening i likovnu radionicu, ali završava u 20h uz Hramov Cabaret na maloj sceni.

Četvrtog dana (06.05.) u 20h se u galeriji Praktika otvara međunarodna izložba Iza granica nakon čega u Kocki slijedi koncert benda Mondo Kick. Filmska večer je od 21h u amfiteatru.

Utorak (07.05.) nikako nije običan dan – osim što je Dan grada Splita i fjera Sv. Duje, u Kocku dolazi Kultur Shock.

Na sredini tjedna će se u amfiteatru od 17 sati na javnoj tribini raspravljati na temu Odnos lokalne politike prema Domu mladih, a od 21h gledati filmovi na Cirkuskoj srijedi. U međuvremenu će se u 18 sati na platou ispred Doma održati javna akcija Food not bombs nakon koje u Kocki sijedi tradicionalni Punk domjenak.

U četvrtak (09.05.) SOKovci od 18h educiraju na radionici Uvod u multimediju, Room 100 u 20h ponovno donosi predstavu Seed, a Kocka ugošćuje britanske punkere Stillbust i The kid is fireworks.

Drugog petka (10.05.) će se u amfiteatru održati još jedan otvoreni trening penjača SPK Lapis, ali u popodnevnom terminu - od 17 sati. Radionica programskog sadržaja community radija održava se istog dana od 16h u galeriji Doma mladih koja će od 19h ugostiti i predavanje i radionicu Urbanistička početnica: Ivica Mitrović – Dizajn interakcija u urbanom okruženju. Glazbeni kraj dana predviđen je u Kocki uz Swagonic.

Nakon još jedne reprize otvorenog treninga penjača u 9h subotnji program (11.05.) se nastavlja u galeriji od 10h radionicom Generator ideja pod vodstvom Davora Miškovića te u podne na platou ispred Doma uz performance. Prije koncerta Rundeka i Cargo tria u Kocki, stignete od 17h naučiti nešto na radionici Uvod u programiranje - LAZARUS.

Posljednji dan manifestacije (12.05.) ujutro reprizira penjače. Popodne od 17h na plato ispred Doma dovodi Ples za Platformat, a u isto vrijeme nudi radionicu Uvod u programiranje - PYTHON. Platformatov niz događanja završava Dječjim cabaretom na maloj sceni od 19 sati.

Ovom manifestacijom nezavisne kulture i umjetnosti Platforma Doma mladih želi privući veći broj publike, posebno mlađe generacije, te ih upoznati sa mogućnostima i kapacitetima prostora i organizacija koje djeluju u njemu. Platformu Doma mladih čine: Koalicija udruga mladih KUM, Multimedijalni kulturni centar, Style Force - udruga za kulturu i novoscenski pokret, Kulturna alternativa mladih – HRAM, Platforma 9.81 i eksperimentalna izvedbena kompanija Room 100, a program realiziraju u sklopu projekta Platforma Doma mladih financiranog od strane Zaklade Kultura nova.