Književni klub u Zoni: Glembajevi

13_02_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: I. Z.
Književni klub u Zoni: Glembajevi

Novo druženje Književnog kluba bit će posvećeno prvom dramskom romanu iz trilogije Miroslava Krleže. Gospoda Glembajevi naslov su s državne mature, no Književni klub otvoren je za sve zainteresirane.

Novo druženje Književnog kluba u Info zoni održat će se u utorak 16. veljače u 19.30 i bit će posvećeno prvom dramskom romanu iz trilogije Miroslava Krleže. Gospoda Glembajevi naslov je s državne mature pa će Ireni Delongi Nešić, voditeljici kluba, opet u najvećem broju sugovornici biti srednjoškolci, no Književni klub otvoren je za sve zainteresirane.

>> Pročitaj najavu mjesečnog programa u veljači
>> Posjeti klub.infozona.hr
>> Prati informacije i potvrdi dolazak na Facebooku


Ciklus o Glembajevima prati uspon i pad obitelji Glembaj. U prvom dijelu trilogije radnja se odvija u salonu Ignjata Glembaja u kojem u razgovoru o portretima uspješnih Glembaja otkrivamo njihovu mračnu stranu.

Irena Delonga Nešić profesorica je hrvatskog i engleskog jezika i književnosti s iskustvom vođenja nekoliko pjesničkih večeri i škola kreativnog pisanja. Književni klub u Info zoni održava se od listopada prošle godine, jednom mjesečno, te preferira naslove s državne mature.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.