Književni klub: Antigona

27_02_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: wikipedia.org
Književni klub: Antigona

Šesto druženje Književnog kluba održat će se već na početku mjeseca. Novo druženje ponovno će za temu imati naslov s državne mature, a ovog puta riječ će biti o Sofoklovoj tragediji Antigona.

Šesto druženje Književnog kluba održat će se već na početku mjeseca - 1. ožujka u 19.30. Novo druženje ponovno će za temu imati naslov s državne mature, a ovog puta riječ će biti o Sofoklovoj tragediji Antigona. Iako će Ireni Delongi Nešić, voditeljici kluba, opet u najvećem broju sugovornici biti srednjoškolci, Književni klub otvoren je za sve zainteresirane.

>> Pročitaj najavu mjesečnog programa u ožujku
>> Posjeti klub.infozona.hr
>> Prati informacije i potvrdi dolazak na Facebooku


Sofoklo ovom tragedijom prenosi poruku da je bolje biti plemenit i umrijeti čiste savjesti, nego biti tiranin, bez imalo savjesti i morala. Naime, Antigona, protivno zapovijedi, odluči pokopati svoga brata i suprotstavlja se Kreontu koji izvršenjem smrtne presude nesvjesno potiče svog sina, zatim i suprugu, na samoubojstvo.

Irena Delonga Nešić profesorica je hrvatskog i engleskog jezika i književnosti s iskustvom vođenja nekoliko pjesničkih večeri i škola kreativnog pisanja. Književni klub u Info zoni održava se od listopada prošle godine, jednom mjesečno, te preferira naslove s državne mature.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.