Kazališno-socijalni laboratorij

10_02_2014 / 11:40h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: YouTube
Kazališno-socijalni laboratorij

U Info zoni kreće Kazališno-socijalni laboratorij! Riječ je zapravo o forum-teatru. Polaznici će učiti o glumačkim tehnikama i kazalištu, ali i diskutirati o problemima mladih te tako stvarati neobičnu predstavu...

U Info zoni kreće Kazališno-socijalni laboratorij! Polaznici će učiti o glumačkim tehnikama i kazalištu, ali i diskutirati o problemima mladih te tako stvarati neobičnu predstavu s kojom će se krajem ožujka predstaviti javnosti.

Ovo je prilika i da na zabavan način otkrijete ili razvijete svoje talente te na drugačiji način djelujete i razmišljate o problemima mladih. Riječ je zapravo o forum-teatru, vrsti takozvanog političkog kazališta koju je 70ih godina zamislio i razvio istaknuti brazilski redatelj i kulturni aktivist Augusto Boal. Za razliku od klasičnog kazališta gdje je publika pasivni promatrač priče koja se odvija na sceni, u forum-teatru ona postaje aktivna mijenjajući protagoniste kako bi pronašli rješenja ili alternacije za potlačeni lik na sceni.

>> Zona: U veljači nove radionice

Trosatne radionice koje će se održavati petkom od 19 sati vodit će kazališna umjetnica i pedagoginja Martina Kartelo, a početni sastanak bit će 21. veljače u 19 sati. Prijave su otvorene na infozona.hr/kazaliste.