Kako do prijestolnice kulture

25_02_2014 / 13:10h  |  Autor: I. Z.
Kako do prijestolnice kulture

U Domu mladih održat će se javna tribina Europska prijestolnica kulture - prednosti i izazovi na kojoj će Slovenci Splićanima predstaviti projekt Maribor - Europska prijestolnica kulture 2012..

Nije tajna da se Grad Split namjerava prijaviti na natječaj za titulu Europske prijestolnice kulture 2020. Upravo zato Koalicija udruga mladih i Platforma Doma mladih organiziraju javnu tribinu Europska prijestolnica kulture - prednosti i izazovi. Na tribini će se raspravljati o svemu što projekt Europske prijestolnice kulture stavlja pred Grad, ali i pred aktere koji djeluju u području kulture (i institucionalne i nezavisne).

>> Pogrešno je hvatati se izrade strategije samo da bi bili prijestolnica kulture

Na tribinu pristižu gosti iz Slovenije, točnije iz grada Maribora koji će predstaviti projekt Maribor - Europska prijestolnica kulture 2012., a to su Peter Tomaž Dobrila (inicijator i koautor projekta Maribor EPK 2012., udruga EPEKA), Miha Horvat (Fundacija son:DA) i Marko Brumen, producent/voditelj projekata).

Osim gostiju iz Maribora, na tribini će sudjelovati i Igor Baković, savjetnik Grada Splita za kulturu i znanost, predstavnici vijeća u kulturi Grada Splita, predstavnici Platforme Doma mladih a pozvani su i svi zainteresirani akteri splitske institucionalne i izvaninstitucionalne kulture.

Javna tribina održava se u sklopu projekta Civilno-javna partnerstva u kulturi i hibridne institucije koji provodi Savez udruga Operacija Grad (Zagreb) u partnerstvu s udrugama Art Radionica Lazareti (Dubrovnik), Drugo more (Rijeka), Savez udruga Rojc (Pula) i Koalicija udruga mladih (Split), uz potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Tribina će se održati 28. veljače u 17 sati, u galeriji Domu mladih.

facebook.com