Kako će splitske udruge do gradskih prostora? Više od 60 predstavnika udruga dolazi na javnu diskusiju

26_07_2023 / 08:52h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Kako će splitske udruge do gradskih prostora? Više od 60 predstavnika udruga dolazi na javnu diskusiju

Definiranje procesa dodjele gradskih prostora udrugama.

U četvrtak, 27. srpnja, u 19 sati u Razredu u Domu mladih održat će se javna diskusija o Nacrtu prijedloga odluke o dodjeli prostora na korištenje udrugama i ostalim organizacijama civilnog društva. Za sudjelovanje se već prijavilo više od 60 predstavnika udruga, a svoj dolazak potvrdila je i Maja Đerek, pročelnica Upravnog odjela za gradsku imovinu.

Između ostalog, prijedlog Odluke definira sedam slučajeva u kojima se gradski prostor može dodijeliti udruzi bez provedbe javnog natječaja. Predlaže i da se aktualni ugovori mogu produžiti za još pet godin️a, a nakon toga da prostor ide na javni natječaj. Također, predviđa da će udruge morati unaprijed platiti prva tri mjesečna najma. Brojne su novine koje bi u javnosti mogle izazvati prijepore, a javna diskusija jedinstvena je prilika da se o njima kvalitetno raspravi. Bez pravedne i transparentne podrške udrugama nema zdravog civilnog društva. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u definiranju procesa dodjele gradskih prostora udrugama.

Više informacija i prijavnica za sudjelovanje dostupni su na infozona.hr/prijave. Info zona javnu diskusiju organizira u suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom.