Jesen puna bosanskog humora

26_09_2013 / 11:34h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Rene
Jesen puna bosanskog humora

Ova jesen u Splitu bit će u znaku najvećih hitova sarajevskog humora. Kroz listopad i studeni na sceni dvorane u Lori održat će se prvi festival komedije. Sarajevski humoristi posjetit će još i Metković i Zadar.

Ova jesen u Splitu bit će u znaku najvećih hitova sarajevskog humora. Kroz listopad i studeni na sceni dvorane Doma OSRH u Lori održat će se prvi festival komedije - Festival bosanskog humora. U sklopu turneje sarajevski humoristi posjetit će još i Metković i Zadar.

Već prve listopadske subote (5.listopada) splitskoj publici će se predstaviti predstava Ja, mahalac u izvedbi Dragana Marinkovića Mace. Ova cabaret komedija koja se bavi problematikom muško-ženskih odnosa u BiH, ali iz muške perspektive, nastala je prema bestseleru Ja, Mahaluša Indire Kučuk Sorguč koji je postigao rekorde čitanosti svih vremena u susjednoj državi te ga zovu i Bosanski seks i grad. Predstava Ja, mahaluša igrat će 23. studenog, posljednja u nizu od četiri predstave.

Druga u nizu je predstava Recept za bolji život koja je publiku u Lori oduševila prije niti pola godine zaključivši ciklus gostovanja u Lori. Kako usmrtiti supruga/suprugu, ovisno o tipu, možete uz ogromne količine smijeha saznati ili ponoviti 19. listopada na istom mjestu.

Predstava Cosa nostra 9. studenog donosi duhovitu priča o neobičnom susretu dviju potpuno različitih žena koje su u ljubavnom trokutu s istim muškarcem. U predstavi uz Elmu Ahmetović, mladu glumicu Pozorišta mladih, igra prvakinja Drame Narodnog pozorišta Sarajevo, Minka Muftić, široj javnosti poznata po ulogama iz brojnih TV i filmskih projekata.