Kako usmrtiti supruga/suprugu

12_05_2013 / 10:35h  |  Autor: KMaja  |  Foto: Rene
Kako usmrtiti supruga/suprugu

Dvoranom na Lori u subotu je odjekivao smijeh – mladi sarajevski glumci autorskom su predstavom Recept za bolji život oduševili gledalište. Predstava se na svjež način kroz niz skečeva bavi prastarom temom muško-ženskih odnosa.

Dvoranom na Lori u subotu navečer od 20 sati odjekivao je smijeh – mladi sarajevski glumci Emir Fejzić i Adnan Goro autorskom su predstavom Recept za bolji život oduševili gotovo rasprodano gledalište.

Predstava se na svjež način kroz niz skečeva bavi prastarom temom muško-ženskih odnosa, donoseći niz načina kako usmrtiti supruga/suprugu, ovisno o tipu. Kroz 70 minuta predstavili su nam više profila supružnika kroz svakodnevne životne situacije u kojima se publika očito pronašla pošto bi se svako malo dvoranom prolomio smijeh i pljesak.

Prvi skeč – suprug navijač – odmah je osvojio prisutne, oduševivši prizorom u rađaonici koji je provocirao prvi veći pljesak. Ni suprugama nisu ostali dužni – publika je sa oduševljenjem dočekala suprugu noćnu gnjavatoricu koja stalno ima osjećaj da je nešto ostavila otvoreno. Predstavili su, između ostalih, i supruga sa uradi sam fiksacijom, suprugu tabletomanku koja kljuka supruga tabletama, supruga koji očekuje dijete, rastresenu suprugu te za kraj, supruga žrtvu ženine ljubomore.

Glumci su bez problema skakali iz uloge u ulogu, naglašavajući razlike među likovima presvlačenjem te plavim perikama koje su predstavljale supruge. Prirodna i opuštena interakcija na sceni dala je dodatnu čar predstavi i pojačala osjećaj da gledamo dvojicu prijatelja koji se odlično zabavljaju, šireći pozitivnu energiju sa pozornice.

Predstava bez bradatih viceva, sa glavom i repom, uz mnoštvo prilika za smijeh, Splićane je definitivno osvojila – glumci su se četiri puta vraćali na pozornicu dok je publika neumorno pljeskala.

Ovim gostovanjem na najbolji je način zaključen ciklus gostovanja u Lori – slijedi ljetna pauza, a na jesen stižu novi gosti. Splitskoj publici smijeha nikad dosta, što ovakva gostovanja čini jako atraktivnima i često se traži karta više, pa nema razloga da se ovakav trend ne nastavi i nakon ljeta!