Istraži sliku, pokret i zvuk

29_09_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Mavena / Press
Istraži sliku, pokret i zvuk

Trodnevni program Slika - pokret - zvuk počinje 30. rujna u 20 h u Galeriji Praktika Doma mladih, a uključuje troje umjetnika, izložbu, audio-vizualnu izvedbu i radionicu.

Trodnevni program Slika - pokret - zvuk počinje 30. rujna u 20 h u Galeriji Praktika Doma mladih, u produkciji udruge Mavena.

Trodijelni program u formatu  izložbe, audio-vizualne izvedbe i radionica ispituje odnose slike, pokreta i zvuka u novomedijskoj umjetnosti, a pripremilo ga je troje autora - Vanja Gaćina, Tanja Mlinarik i Tin Dožić.  

Izložba: Točka

U svom radu Vana Gaćina polazi od istraživanja klasičnih formi umjetnosti. Tako u radu Točka, izloženom ovom prilikom, polazi od kolaža velikih dimenzija na koji se nadovezuju audio-vizualni slojevi novomedijskog izričaja kroz koje autorica u rad uključuje i promatrača. Rad Točka tako postaje slika koja se akcijom promatrača pretvara u audio-video instalaciju. Promatrač aktivacijom mapiranih videa te njegovim manipuliranjem brzine i inteziteta boje vrši reakciju na forme slike te pokreće senzore za zvuk i pretvara sliku u glazbeni instrument. Izložba se otvara 30. rujna, može se pogledati još i 1. i 2. listopada od 18 do 21 h.

Audiovizualna izvedba:  Tinov zvuk i Tanjine projekcije


Drugi dan programa obilježit će audio-vizualna izvedba Tanje Minarik i Tina Dožića. Spoj zvukovnih manipulacija Tina Dožića s projekcijama Tanje Minarik donosi lijepu i jasno poetiziranu živu igru koja ukazuje na uhodanost i odmjerenost ovog izvođačkog tima. 
Nastup je na rasporedu 1. listopada u 19 h.

Radionica: slika i zvuk za predmete pronađene na cesti


Za zainteresiranu publiku, pod vodstvom Tanje Minarik i Tina Dožića, održat će se i radionica audio-vizualne izvedbe tijekom koje će sudionici imati priliku dati sliku i zvuk predmetima pronađenima na cesti. Nova slika pronađenim predmetima formirat će se kroz mikroskope, projektore, grafoskope i sl., a zvuk će se snimati portabilnim snimačem zvuka i kontaktnim mikrofonima te obrađivati digitalno i analogno. Zainteresirani polaznici se pozivaju da opcionalno donesu i vlastitu audio tehnologiju, laptop, efekte i snimače zvuka. Radionica se održava 1. i 2. listopada od 11 do 18 h, a rezuiltati se prezentiraju 2. listopada u 19 h.

Izložba je dio programa festivala Platformat.