Stiže Platformat na kvadrat!

20_09_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Platforma Doma mladih / Press
Stiže Platformat na kvadrat!

Drugo ovogodišnje izdanje Platformata uključuje koncerte, besplatne radionice, izložbe, predavanja te prvi splitski drag show. Cilj je pružiti mladima sadržaj, ali i afirmirati Dom mladih kao društveno-kulturni centar.

 S ciljem afirmiranja prostora Doma mladih kao mjesta razvoja društveno-kulturnog centra Platforma Doma mladih najavljuje drugo ovogodišnje izdanje festivala Platformat, koji s bogatim kulturnim, društvenim i edukativnim programom starta ovog vikenda.  

Početak sezone obilježit će drugo ovogodišnje izdanje festivala Platformat koji ovom prilikom ide u produljenom izdanju. Tako će se u rujnu i listopadu šira javnost upoznati s bogatim programima organizacija nezavisne kulture i kulture mladih okupljenih oko Platforme Doma mladih i njihovih partnera, a sve s ciljem afirmiranja prostora Doma mladih kao mjesta razvoja društveno-kulturnog centra.

Uz dane otvorenih vrata plesnog Kolektiva Style Force i i udruge za cirkuske vještine KamHram koji traju cijeli mjesec, početak ovog izdanja Platformata obilježit će otvaranje nove sezone u Klubu Kocka, i to koncertom Ede Maajke i Kooladea 24. rujna, te prvi drag show u Splitu, koji će u klubu Chillton prirediti zagrebački House of Flamingo, također 24. rujna. Od dnevnih programa organizatori izdvajaju radionicu queer fotografije kolektiva queerANarchive te plesne radionice zagrebačke School of Street Styles i Funkadelik Dance School koje u Split dovodi Kolektiv Style Force. Ostatak programa, kao i više informacija o pojedinim programima, dostupni su na linku.

Platforma Doma mladih prema ostvarenju društveno-kulturnog centra i aktiviranju lokalne zajednice

Platforma Doma mladih savez je udruga koje djeluju u području kulture i umjetnosti i scene mladih, a čiji ciljevi su usmjereni razvoju društveno-kulturnog centra u gradu Splitu i koji bi djelovao kao prostor za stvaranje i prezentaciju istraživačkih, interdisciplinarnih i aktivističkih programa civilne scene.

Akteri okupljeni oko Platforme Doma mladih okupili su se s ciljem razvoja novih modela civilno-javnog partnerstva u suvremenom društvu, s ciljem razvoja Doma mladih kao društveno-kulturnog centra koji odgovara na potrebe lokalne civilne scene i kroz koji se spajaju različite umjetničke i aktivističke prakse te koji se afirmira kao otvoreni prostor za suradnju građana i građanki u rješavanju problema lokalne zajednice.