IRO u Zoni: studij u inozemstvu

15_01_2014 / 15:54h  |  Autor: G.B.
IRO u Zoni: studij u inozemstvu

U Info zoni ćete, na dvama predavanjima, moći saznati više o mogućnostima studiranja u europskim zemljama i SAD-u, a održat će ih obrazovna savjetnica Instituta za razvoj obrazovanja.

U Info zoni ćete, na dvama predavanjima, moći saznati više o mogućnostima studiranja u europskim zemljama i SAD-u, a održat će ih obrazovna savjetnica Instituta za razvoj obrazovanja (IRO).

Zainteresirani će se upoznati s procedurama prijava, s institucijama putem kojih mogu saznati više o pojedinim obrazovnim sustavima, o mogućnostima pretraživanja sveučilišta i studijskih programa te o programima financijske pomoći koji su dostupni hrvatskim studentima.

>> Program događanja Info zone u siječnju

U SAD-u je prošle akademske godine bio 581 student iz Hrvatske, uglavnom na nekom od prestižnih američkih sveučilišta, koja čine više od polovice popisa 100 najboljih svjetskih sveučilišta prema prestižnoj rang listi Academic Ranking of World Universities. Ulazak Hrvatske u Europsku uniju hrvatskim je učenicima i studentima donio nove mogućnosti za nastavak obrazovanja u Europi.

IRO učenike i studente o mogućnostima studiranja i financijske potpore za studij u Hrvatskoj i inozemstvu savjetuje još od 1999. godine. Njegov je sastavni dio i Američki obrazovno-informacijski centar, čija je zadaća pružanje informacija i savjeta o visokom obrazovanju u SAD-u. Također, IRO je hrvatski predstavnik Dream Foundationa, europske neprofitne organizacije koja pruža potporu studentima koji žele studirati u EU.

Predavanje o obrazovnim mogućnostima u Europi održat će se 23. siječnja u 17 sati, a o mogućnostima u SAD-u u 18:30.