U Info zoni sjede jedni na drugima

05_03_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: I. Z.
U Info zoni sjede jedni na drugima

Iako koji dan kraća, veljača u Info zoni mladima u Splitu nije pružila ništa manje događanja od prethodnih mjeseci. Interes publike sve češće nas potiče da razmišljamo o većem prostoru ili barem većem broju sjedalica.

Iako koji dan kraća, veljača u Info zoni mladima u Splitu nije pružila ništa manje događanja od prethodnih mjeseci. Ni u ovom mjesecu nismo ponudili samo jednu vrstu događanja - bilo je tu i druženja, edukacija, predavanja i izložbi. Uz ranije započete edukacije, svakog tjedna nudila su se barem dva nova događanja. Interes publike sve nas češće potiče da razmišljamo o većem prostoru ili barem većem broju sjedalica.

>> Pročitaj najavu mjesečnog programa u ožujku
>> Posjeti klub.infozona.hr
>> Prati informacije i potvrdi dolazak na Facebooku


Mjesec je otvorila Liga za prevenciju ovisnosti predstavljanjem projekta DOP - društveno odgovorno poduzetno. Već na predstavljanju projekt je zainteresirao mlade koji žele razvijati poduzetničke ideje te vještine za poduzetništvo i socijalno poduzetništvo. Sve je popularnija splitska Biciklopopravljaonica koju u Info zoni organizira Udruga Permakultura Dalmacija. Prve i zadnje subote u veljači tako je iz prostora Info zone izašlo više od 20 popravljenih i sigurnih bicikli. Na Večerima modernih društvenih igara Ajmo se igrat! ljudi doslovno sjede jedni na drugima. Doživjeli smo subotu u kojoj smo prebrojali čak 40 igračica i igrača!

U drugom tjednu veljače Mate Prlić održao je petodnevnu novinarsku radionicu. Petnaestak polaznika podučio je osnovnom znanju o novinarskoj profesiji i prenio im dio svog bogatog novinarskog i uređivačkog iskustva rada u nekoliko medija. U tom tjednu u ispunjenoj Info zoni, u sklopu ciklusa Što je film bez sociologije?, gledala se i projekcija dokumentarnog filma Veliki dan. Nakon duhovite analize hrvatske kulture vjenčanja nastavio se prigodan program obilježavanja prve godina djelovanja udruge Imaginacija. Slavljenička atmosfera bila je i u četvrtom kolu Kvizanja koje je Info zona je organizirala u suradnji s udrugom Naš Hajduk, ususret 105. rođendanu najtrofejnijeg hrvatskog nogometnog kluba. Prijavilo se rekordnih 18 ekipa, a dvočlana ekipa koja je pokazala najbolje znanje o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti Hajduka izborila je veliko finale, ali i fotografiju u Slobodnoj Dalmaciji.

U veljači je počela višemjesečna Škola programiranja. Priliku da zakorače u IT sektor te povećaju svoju zapošljivost prepoznalo je više od stotinu prijavljenih. Povod za novo gostovanje udruge Imaginacija bio je predstavljanje rezultata istraživanja Reproduktivno zdravlje mladih grada Splita koje je Imaginacija provela u suradnji sa Savjetom mladih Grada Splita. U istom tjednu održano je i peto druženje Književnog kluba. Dvadesetak srednjoškolaca ovog je utorka raspravljalo o dramskom romanu iz trilogije Miroslava Krleže. O dojmovima i iskustvima boravka u Meksiku te o mogućnostima AIESEC-ovih volonterskih praksi pričala je Ana Radelja. Tog četvrtka, prije Aninog predavanja, održala se i tribina na kojoj se aktualiziralo pitanje koliko kvalitetno stipendije Grada Splita za učenike, studente i doktorande odgovaraju na stvarne potrebe. Sudjelovali su Slavko Žaja, u ime Službe za obrazovanje i znanost Grada Splita, te Antonia Kuzmanić predsjednica Savjeta mladih Grada Splita. Tjedan u Info zoni ne završava petkom, pa tako ni Stripaškim kružokom u društvu Matka Vladanovića, trenutno najaktivnijeg spisatelja hrvatske strip kritike. Nastavio se u subotu, točno u podne, debatnom raspravom učenika viših razreda OŠ Ravne njive i OŠ Pujanki. Teza za raspravu bila je - treba uvesti školske uniforme u škole, a događanje su popratile i kamere HRT-a.

Posljednje srijede u veljači dvadesetak polaznica oduševio se radionicom reciklaže odjeće - ReciklirAJMO! Što se recikliralo na radionici reciklaže te što se sve od studenog prošle godine isplelo na radionici pletenja polaznice su pokazale na zajedničkoj izložbi radova.

Veljača je bila bogatija i za nova druženja Filmskog kluba, a nastavile su se i edukacije za montažere, reportere i anketare angažirane u radijskoj emisiji te je održan sastanak Novinarske sekcije. Nastavila se i radionica stripa, a do termina ispitnih rokova došao je Tečaj hrvatskog znakovnog jezika.

Nakon događanja u Info zoni - dođi na after!

Da bismo znali kako na najbolji način realizirati aktivnosti u Info zoni, potrebna nam je povratna informacija korisnika, čak i onih koji su odustali od sudjelovanja. Nije potrebno više od 1 minute za odgovoriti na par jednostavnih a nama jako važnih pitanja. Anketa je u potpunosti anonimna i molimo te da odgovariš iskreno, svaka kritika nam je dobrodošla pa i ako je negativna. Klikni na infozona.hr/after!