FMFS predstavio filmske adute

31_05_2013 / 14:35h
FMFS predstavio filmske adute

Predstavljen je program šestog Festivala mediteranskog filma Split. I ove će godine, nakon službenog programa, dio filmova iz programa FMFS-a ići na dalmatinsku turneju.

Kao što smo najavili, danas je u Galeriji umjetnina predstavljen program šestog Festivala mediteranskog filma Split.

Festival i ove godine najavljuje nulti dan – u petak, 07. lipnja u 21.30 na plaži Bačvice održat će se besplatna projekcija filma The Angels' share, koji ujedno najavljuje pokretanje novog popratnog programa pod nazivom Lanterna, u kojem će se prikazivati hit filmovi van mediteranskog bazena.

Dan kasnije, 08. lipnja, u kinu Bačvice na otvorenju će biti prikazan nagrađivani španjolski film Blancanieves, koji je osvojio čak 10 nagrada Goya, uključujući nagrade za najbolji film i scenarij.

Do 15. lipnja splitska će publika između ostalog imati priliku pogledati filmove Fill the void (Izrael), Dormant Beauty (Italija), Cycling with Moliere (Francuska), Hand in hand (Francuska), te The Eternal Return of Antonis Paraskevas (Češka). Neće nedostajati ni domaćih naslova – osim kratkometražnih filmova, većinom splitskih autora, koje ćemo ove godine gledati prije dugometražnih, stižu nam i Gangster te voli, Zimsko čudo te omnibusi Zagrebačke priče vol.2 i Košnice, a sa istoka nam stiže Klip.

Cijene ulaznice ostaju nepromijenjene - za filmove koji se prikazuju u 19.30 sati u kinoteci Zlatna vrata trebat će izdvojiti 20 kuna, dok karta za večernje projekcije u 21.30 u kinu Bačvice košta 25 kuna. Projekcije kratkometražnog programa u 17 sati, kao i glazbeni dokumentarci iz programa Movie in groovie, su i dalje besplatne. Dobrodošla novost je mogućnost rezervacije ulaznice putem web stranice festivala.

I ove će godine, kako je najavio Alen Munitić, direktor festivala, nakon službenog programa, dio filmova iz programa FMFS-a ići na dalmatinsku turneju. Osim na 12 prošle godine uključenih gradova, ove godine na filmove će se zakačiti i Šibenik, Trogir te otok Lastovo.