Fahrenheit na Književnoj čajanci

09_11_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: I. Z.
 Fahrenheit  na Književnoj čajanci

Tema treće Književne čajanke bit će Fahrenheit 451, roman znanstvene fantastike čija radnja nas vodi u svijetu u kojemu su pisani tekstovi zabranjeni, knjige se spaljuju, a individualna misao praktički ne postoji.

Treća Književna čajanka održat će se u petak, 11. studenog u 20 sati, u Klubu Zona. Tema će biti Fahrenheit 451, roman znanstvene fantastike kojeg je napisao američki pisac Ray Bradbury.

>> Pročitaj mjesečni program događanja u Klubu Zona u studenom 


Radnja nas vodi u svijetu u kojemu su pisani tekstovi zabranjeni, knjige se spaljuju, a individualna misao praktički ne postoji. Tematikom kontrole društva putem kontrole informacija, potrošačkog mentaliteta i konzumacije droga Fahrenheit 451 podsjeća na romane 1984. Georgea Orwella te Vrli novi svijet Aldousa Huxleya.

- Riječ i vatra... Kako zamišljate budućnost? Je li nas već dostigla i postavila temelje za novi svijet? – pitaju se voditeljice večeri, najavljujući inspirativan razgovor uz kekse i čaj.

Tri mlade profesorice jezika, Ivana Bartulović, Lukrecija Perišić i Maja Radilović, pišu osvrte na književna djela za svoj blog Djevojke koje čitaju (thegwr.wordpress.com), a od listopada u Klubu Zona organiziraju Književne čajanke. Neformalna književna druženja uz čaj nisu opterećena dinamikom te nije potrebno nikakvo predznanje o književnoj kritici.