Dođi na interkulturalni pub kviz!

08_09_2015 / 18:00h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Josipa Bilić
Dođi na interkulturalni pub kviz!

U zabavnoj atmosferi natjecatelji će osvijesti koliko znaju o načinu života sugrađana koji su pripadnici drugih kultura te o doprinosu različitih kultura hrvatskoj umjetnosti, sportu, kulinarstvu, jeziku… Prijavi ekipu na interkulturalni pub kviz!

U srijedu, 16. rujna, Info zona seli u Split Circus jer u 19.30 počinje - interkulturalni pub kviz! U zabavnoj atmosferi natjecatelji će osvijesti koliko znaju o načinu života sugrađana koji su pripadnici drugih kultura te o doprinosu različitih kultura hrvatskoj umjetnosti, sportu, kulinarstvu, jeziku… Sudjelovanje je besplatno uz prijavu na infozona.hr/prijava, a ekipe mogu imati od 2 do 4 člana.

Pitanja za kviz sastavila je ekipa renomiranih zagrebačkih kvizaša Dada Jihad. Iskustva prethodnih gostovanja kviza u Čakovcu, Daruvaru, Zagrebu i Kninu pokazuju da sudionici najviše znanja pokazuju iz područja vezanih uz glagoljicu i gastronomiju, a najslabije se snalaze u romskoj mitologiji. Ipak, svi su naučili što je zajedničko tradicionalnoj japanskoj rakiji, treneru boksačke reprezentacije NDH, zagrebačkoj katedrali i doboš torti.

>> Pročitaj najavu Zoninih događanja u rujnu
>> Prati aktivnosti Info zone na infozona.hr/program
>> Prijavi ekipu na interkulturalni pub kviz


Kviz organiziraju GOOD inicijativa i Info zona. GOOD inicijativa pokrenuta je 2008. godine te okuplja organizacije civilnog društva koje se bave neformalnim obrazovanjem i ljudskim pravima i koja se zalaže za sustavno i kvalitetno uvođenje odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo u odgojno-obrazovni sustav.