Debata u podne: školske uniforme

18_02_2016  |  Autor: I.Z.  |  Foto: split-prijatelj-djece.hr
Debata u podne: školske uniforme

Teza za raspravu na debatnom natjecanju jest - treba uvesti školske uniforme u škole. Natjecanje je otvoreno za javnost i prilika je da se svi zainteresirani upoznaju sa formom debate te izgrade ili preispitaju svoje stavove o aktualnoj temi.

Teza za raspravu na debatnom natjecanju učenika viših razreda OŠ Ravne njive i OŠ Pujanki jest - treba uvesti školske uniforme u škole. Natjecanje će se održati u subotu, 20. veljače u 12 sati, u Info zoni. Otvoreno je za javnost i prilika je da se svi zainteresirani upoznaju sa formom debate te izgrade ili preispitaju svoje stavove o aktualnoj temi.

>> Pročitaj najavu mjesečnog programa u veljači
>> Posjeti klub.infozona.hr
>> Prati informacije i potvrdi dolazak na Facebooku


Nakon poraza u gradskom debatnom natjecanju, učenici OŠ Ravne njive odlučni su u namjeri da dokažu svoje debatne sposobnosti te su na dvoboj izazvali kolege iz debatnog tima OŠ Pujanki. Voditeljice timova, Dubravka Katačić iz OŠ Ravne njive te Ivana Bulić iz OŠ Pujanki, pripremile su po tri učenika koji će uz argumentiranu raspravu suprotstavljati stavove te razvijati vještinu retorike i javnog nastupa.

Gradsko debatno natjecanje održava se od početka ove školske godine, u sklopu projekta Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita pod nazivom Mala splitska debata. U natjecanju je do sada sudjelovalo 20 osnovnih škola sa splitskog područja, a polufinale su izborili debatni timovi iz osnovnih škola Brda, Manuš, Mertojak i Visoka. Projekt se provodi pod vodstvom Anđelke Visković, više savjetnice gradonačelnika, te uz stručno vodstvo Danke Hrženjak Munivrane.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.