Čudnovata Književna čajanka

16_11_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: I. Z.
Čudnovata Književna čajanka

Četvrta Književna čajanka održat će se povodom 166. rođendana Roberta Louisa Stevensona, a tema razgovora uz kolače i čaj bit će njegova najpoznatija novela Čudnovati slučaj dr. Jekylla i g. Hydea.

Četvrta Književna čajanka održat će se u petak, 18. studenog, u 20 sati u Klubu Zona. Povodom 166. rođendana Roberta Louisa Stevensona tema razgovora uz kolače i čaj bit će njegova najpoznatija novela Čudnovati slučaj dr. Jekylla i g. Hydea.

>> Pročitaj mjesečni program događanja u Klubu Zona u studenom 


Radnja novele razvija ideju o dvojnosti čovjekove prirode prikazujući uglednog građanina dr. Jekylla koji se pomoću neobičnog napitka pretvara u poročnu nakazu Hydea.

- Koliko je neprepoznatih i skrivenih osoba u nama? U viktorijanskome svijetu naizgled savršenih ljudi jedan je čovjek pronašao način da ispolji najmračnije aspekte svoje ličnosti bez opasnosti za svoj vanjski identitet… Ali po koju cijenu? – pitanja su uz koja voditeljice najavljuju još jedan ugodan uvod u vikend.

Tri mlade profesorice jezika, Ivana Bartulović, Lukrecija Perišić i Maja Radilović, pišu osvrte na književna djela za svoj blog Djevojke koje čitaju (thegwr.wordpress.com), a od listopada u Klubu Zona organiziraju Književne čajanke. Neformalna književna druženja uz čaj nisu opterećena dinamikom te nije potrebno nikakvo predznanje o književnoj kritici.