Zona: Cestom leda do kraja svijeta

11_12_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Hrvoje Jurić
Zona: Cestom leda do kraja svijeta

Na putopisnom predavanju Hrvoja Jurića "Cestom leda do kraja svijeta" publika će čuti zanimljivosti o Norveškoj i životu Norvežana, ali i saznati može li se splitska bura usporediti s norveškom zimom kada više od 2 tisuće kilometara vozite bicikl.

Putopisno multimedijalno predavanje Hrvoja Jurića Cestom leda do kraja svijeta održat će se u srijedu, 14. prosinca, u 20.15 u Klubu Zona. Publika će čuti zanimljivosti o Norveškoj i životu Norvežana, ali i saznati može li se splitska zima kad zapuše bura usporediti s norveškom zimom kada više od 2 tisuće kilometara vozite bicikl.

>> Pročitaj mjesečni program događanja u Klubu Zona


Hrvoje je po žestokoj zimi na biciklu prevalio gotovo 2200 kilometara kroz brdovitu Norvešku, od Osla do Nordkappa, turistički najpoznatije sjeverne kopnene točke. Zbog kratkih dana vozio je i noću, ali zbog leda i vjetra, dnevno je prelazio tek 50-ak kilometara. Vozio se i na 720 metara nadmorske visine preko Skandinavskog gorja, kroz naselje Kvikne, ali i kroz tundru prekrivenu snijegom, gdje se između dva naselja proteže 80-ak kilometara "praznine". Zanimljivo je da je do otoka Mageroya na kojem je Nordkapp, Hrvojev cilj, vodi sedam kilometara tunela, i to 212 metara ispod površine mora.