Bogat program Bez naziva

20_11_2013 / 15:18h  |  Autor: KMaja
Bogat program Bez naziva

Jedna zapuštena prostorija volonterskim je radom studenata UMAS-a u nekoliko tjedana preobražena u galerijski prostor Bez naziva. Studenti su do sredine prosinca pripremili bogat edukacijsko–kulturni ali i zabavni sadržaj...

Jedna zapuštena prostorija u prizemlju zgrade na adresi Zagrebačka 3 volonterskim je radom studenata UMAS-a u nekoliko tjedana preobražena u galerijski prostor Bez naziva. Prostor je 15. studenog ugostio finale svečanosti otvaranja Splitskog salona. No, prostor nisu čistili i uređivali danima samo da bi se u njemu feštalo – studenti su do sredine prosinca pripremili bogat edukacijsko–kulturni ali i zabavni sadržaj kojim će prodrmati u jesensku melankoliju uljuljkani centar grada.

>> Studenti otvaraju Akademija bar!

Program započinje ove srijede u 17 sati prezentacijom projekata mladih uz aktivističku crtu, te razgovor s njezinim akterima: publici će se predstaviti nedavno otvorena čitaonica/knjižnica u Domu mladih Open Box, klub studenata zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti Šank pank, zatim rastući multimedijalni projekt koji promovira domaću strip scenu Bučni stripovi te Info zona i internetski portal za mlade Studentski.hr.

Tijekom sljedeća 2 tjedna održat će se prezentacije, razgovori i tribine na kojima će se predstavljati inicijative u kulturi i njihova uloga u revitalizaciji grada, a za to će se vrijeme u prostoru prikupljati radovi za izložbu Minijaturna maštanja – izmještanja bez naziva,  koji će u galeriji biti izloženi od 6. do 13. prosinca, kada će Bez naziva, nakon zatvaranja Splitskog salona, nastaviti sa radom sa novim programom.

– Predstavit ćemo publikaciju koja će obuhvatiti sve što smo napravili u ovih mjesec dana, ali i ideje koje smo u prostoru htjeli ostvariti, a nisu bile izvedive. Predstavit ćemo i program za koji bi htjeli da se odvija dalje te našu viziju prostora nakon Salona, a prikazat će se i kratki dokumentarni film o Bez naziva – kažu studenti UMAS-a koji stoje iza projekta.

Pošaljite radove za izložbu Minijaturna maštanja – izmještanja bez naziva

Pozivaju se svi članovi Bez naziva (članska iskaznica može se zatražiti u prostoru galerije) da pošalju radove za izložbu Minijaturna maštanja – izmještanja bez naziva. Zbog manjka prostora, ograničenja su sljedeća: svaki sudionik može sudjelovati s maskimalno četiri rada, a i dimenzije, odnosno vrijeme trajanja rada  smješteni su u okvire koje možete pogledati, kao i program, na Facebook stranici.