Zavirite u Open box

04_10_2013 / 12:19h  |  Autor: KMaja  |  Foto: Lili Zaneta, Mario Vidić
Zavirite u Open box

Okupilo se osam volontera i zajedničkim snagama, uz minimalne troškove, uredilo zapušteni prostor i pretvorilo ga u Open box - ugodnu oazu sa raznovrsnom ponudom knjiga, časopisa, fanzina i stripova.

Udruga Aktivist obogatila je ponudu Doma mladih još jednim projektom – iznad galerije Praktika u utorak navečer otvorena je knjižnica i čitaonica Open box. Uz glazbu te besplatnu hranu i piće, posjetitelji su se mogli uvjeriti u raznovrsnu ponudu knjiga, časopisa, fanzina i stripova koji su izloženi na policama novoga mjesta za susret i educiranje koje će biti otvoreno utorkom, srijedom i četvrtkom u razdoblju od 17 do 20 sati.

– Imali smo knjižnicu u sklopu projekta Dislexia, nakon čijeg gašenja je ostala gomila knjiga, pa smo se ove sezone odlučili pozabaviti prostorom iznad Praktike i dovesti ga u funkciju – objašnjava Ernestino Bratić, voditelj Open boxa. Okupilo se osam volontera i zajedničkim snagama, uz minimalne troškove, uredilo zapušteni prostor i pretvorilo ga u ugodnu oazu u kojoj knjigu možete pročitati ali i posuditi – besplatno.

Premda u ponudi imaju već podosta naslova, te se čini kako će uskoro trebati razmišljati i o novim policama, Open box prima donacije – knjige, fanzine, stripove... šireći ponudu prema interesima korisnika.

Osim knjižnice, ove sezone i raznovrstan radionički program

Osim knjižnice, udruga Aktivist ove sezone donosi i raznovrstan radionički program. Već 14.10. održat će se aranžersko-scenografska radionica, nakon koje slijede logička radionica, radionica stripa, web radionice, radionice montaže te DIY radionica. – Plan je do kraja godine izdati i prvi broj fanzina o alternativnoj sceni – najavljuje Ernestino.

Iza Open boxa stoje nove snage Aktivista

Udruga Aktivist osnovana je prije 12 godina, a iza Open boxa stoje nove snage, što potvrđuje da mladi imaju želju volontiranjem doprinijeti razvoju zajednice. – Starija ekipa ima poslove, pa nisu više toliko aktivni, ali nam daju ogromnu podršku – kaže Ernestino, posebno istaknuvši Ozrena Čulića koji ih je i motivirao na ovaj pothvat. Ekipa koja je od zapuštenog polukata napravila funkcionalnu knjižnicu i čitaonicu je redom: Ernestino Bratić, Toni Bumbak, Katarina Duplančić, Nebojša Graovac, Luka Smolčić, Paula Šantić i Jan Tomić.