Besplatni pravni savjeti za mlade

03_06_2014 / 13:19h  |  Autor: I. Z.
Besplatni pravni savjeti za mlade

U ciklusu pravnih predavanja veliki je interes izazvalo predavanje o ovlastima policije (5. 6.). 12. 6. ponavljamo temu zaštita potrošača, a zadnjeg lipanjskog četvrtka (26. 6.) naučite o pravima stanodavca i podstanara i drugim nedoumicama.

 U ciklusu predavanja iz područja prava koja se u Zoni održavaju četvrtkom veliki je interes izazvalo predavanje o ovlastima policije (5. 6.). Tjedan dana kasnije (12. 6.) ponavljamo temu zaštita potrošača, a zadnjeg lipanjskog četvrtka (26. 6.) naučite o pravima stanodavca i podstanara, ali i o drugim nedoumicama iz zemljišnoknjižnog prava.

>> Program događanja u Zoni

Treba li vam policajac reći zašto mu morate pokazati osobnu iskaznicu, kada vas smije pretresti i oduzeti stvari te kada ga morate pustiti u vaš dom – tek su neka od pitanja na koja će vam odgovore dati predavanje o ovlastima policije koje će se održati 5. lipnja.

Iskustva s policijom možda možete izbjeći, ali iskustva s trgovcima su neizbježna: zato je korisno 12. lipnja na predavanju o zaštiti potrošača saznati imate li pravo na reklamaciju za proizvode kupljene na sniženju, u kojem roku imate na pravo na zamjenu neispravnog proizvoda, koliko je važan jamstveni list te brojne druge nedovoljno poznate informacije koje obvezuju trgovce i - štite potrošače.

Rijetki su oni koji nemaju podstanarsko iskustvo, no još je manje onih koji, prije nego se dogodi problem, znaju koja su prava stanodavca i podstanara. Na predavanju o temama iz područja zemljišnoknjižnog prava moći ćete, 26. 6., saznati što je najvažnije kod kupovine nekretnine, kako se stječe pravo vlasništva nad nekretninom te kako sastaviti prijedlog za uknjižbu prava vlasništva.