Zona ne odmara ni u lipnju

02_06_2014 / 15:57h  |  Autor: I. Z.
Zona ne odmara ni u lipnju

U Zoni u lipnju možete poslušati ciklus pravnih predavanja; bit će priče i o razmjeni srednjoškolaca, volontiranju i radu u inozemstvu i o Zakonu o savjetima mladih, a ovomjesečnu Bookaru posjetit će Davor Mandić.

Pored ludila Svjetskog nogometnog prvenstva, zaključivanja ocjena, polaganja ispita i ljetnih radosti sigurno ćete pronaći vremena i za sudjelovanje u nekom od događanja u lipanjskom programu Info zone.

U ciklusu predavanja iz područja prava, koja se održavaju četvrtkom od 18 sati, veliki je interes i prije službene objave izazvalo predavanje o ovlastima policije koje će se održati 5. lipnja. Tjedan dana kasnije (12. 6.) ponavljamo temu zaštita potrošača, a zadnjeg lipanjskog četvrtka (26. 6.) naučite o pravima stanodavca i podstanara ali i o drugim nedoumicama iz zemljišnoknjižnog prava.

Mnogi nisu upoznati s međunarodnim programom razmjene za srednjoškolce koji nudi priliku višemjesečnog srednjoškolskog iskustva u nekoj od 50 zemalja svijeta, ali i ugošćavanje stranih srednjoškolaca u vlastitom domu. Prije početka školskih praznika, u utorak (19. 6.) u 19.15, svoja iskustva programa razmjene AFS u Zoni će ispričati Edita i Sandra Kočić, koje su dio srednjoškolskih dana provele u Italiji i Njemačkoj.

Marijo Glavaš ne boji se petka 13. pa mu se baš tog dana na Bookari u 20.30 u goste najavio Davor Mandić - novinar Novog lista, kolumnist, književni kritičar te autor zbirke poezije i nedavno objavljene zbirke priča Valjalo bi me zamisliti sretnim.

Dan prije, u četvrtak, 12. lipnja, u 11 sati ugostit ćemo predavanje Udruge MI pod nazivom Volonterski rad – prilika za nova iskustva, na kojem ćete imati priliku poslušati iskustva volontiranja diljem svijeta. Idućeg tjedna, 18. lipnja, u goste nam dolazi BHV Education. U 16 sati predstavit će mogućnosti studiranja u Velikoj Britaniji, i upisa nakon formalnih rokova koji su već prošli, a u 17 sati mogućnosti zaposlenja u SAD-u, Kanadi i Europi putem Au Pair programa koji je puno više od čuvanja djece.

U lipnju će biti vremena i za razgovor o novom Zakonu o savjetima mladih, pa i za obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga.

Pratite www.infozona.hr/program!