Uči o internetskom novinarstvu

10_10_2014 / 11:14h  |  Autor: I.Z.
Uči o internetskom novinarstvu

U Info zoni počinje besplatna Radionica internetskog novinarstva koju će voditi Mate Prlić - novinar i urednik s iskustvom rada u više medija.

U Info zoni počinje besplatna Radionica internetskog novinarstva koju će voditi Mate Prlić - novinar i urednik s iskustvom rada u više medija (dnevne novine, tjednik, portal i televizija). Uvodno predavanje održat će se u petak, 17. listopada, u 17 sati, a prijave su otvorene na infozona.hr/novinarska.

>> Najava nove sezone u Zoni

Na radionici će se polaznicima tijekom desetak susreta približiti posao u redakciji, naučiti ih kako nastaju vijesti, ali im i otkriti kako dolazi do grubih grešaka te im se pružiti prilika da se okušaju u pravim novinarskim zadacima. Pojedini tekstovi realizirani za vrijeme radionice objavit će se, uz pristanak autora, na partnerskim portalima.

- Novinarstvo se najbrže uči radom, a ovim tečajem sami će polaznici brzo shvatiti žele li biti novinari. Otkrit će i zašto je taj posao drugačiji od ijednog drugog i zašto najbolji novinari nemaju diplomu – najavljuje Prlić i poziva sve zainteresirane da požure s prijavama.