Akupunktura: Varošu tribina 1950

11_11_2013 / 22:56h  |  Autor: Mario Vidić  |  Foto: Mario Vidić
Akupunktura: Varošu tribina 1950

U petak je održana prezentacija svih radova sa nedavno održane radionice Akupunktura Varoša. Prisutni su ponajviše komentirali tribinu u obliku brojeva 1950, za koji je rečeno da će sigurno biti realizirana u budućnosti.

U petak je u prostoru Gradskog kotara Varoš održana prezentacija svih radova s nedavno održane radionice Akupunktura Varoša, kojoj je cilj bio manjim intervencijama - koje ne bi zahtijevale velike financijske izdatke - oživjeti i oplemeniti splitski kvart Varoš bez da mu se pritom promijeni identitet.

Kako smo već pisali, izabrano je pet radova koji idu na daljnju razradu te realizaciju, a to su radovi pod nazivima: Diss the piss, Sidić, Smojin teatar, Balun ideja i Česma+, a ovom prilikom građani su imali prilike vidjeti i komentirati i ostale radove. Također, za vrijeme trajanja izložbe (do 15. studenog), građani će također moći glasovati za najbolje radove te će i oni biti izabrani za realizaciju.

>> Diss the piss promijenit će Varoš


Najvažniji dio prezentacije jest onaj u kojem su građani direktno, svojim komentarima na radove, sudjelovali u odabiru. Komentari su uglavnom bili pozitivni, te prije svega konstruktivni. Prisutni su ponajviše komentirali tribinu u obliku brojeva 1950, za koji je rečeno da će se u budućnosti sigurno realizirati, bilo kao obična tribina, bilo u obliku brojeva 1950. Među prisutnima se razvila i rasprava o tome daje li Torcida pozitivan primjer mladima.

Građani su dodali i da je uvijek dobrodošlo postaviti dodatne rukohvate za starije ljude, poneku klupu, urediti manje zelene površine i sl., te su neki radovi dobili pozitivne reakcije upravo jer je u njih uključena i ta sastavnica.

Sve u svemu, prisutni su većinu ideja ocijenili kao jako dobre, uz poneke kritike na materijale izvedbe, skupoću izvedbe i slično. U svakom slučaju, bitno je da se razrada projekta i dalje odvija u suradnji s građanima Varoša, koji su ovom prigodom pokazali da ih svakako zanima što se u njihovom okruženju događa.

Sljedi izvedba izabranih radova, malih intervencija koje će oplemeniti poneke zaboravljene i zapuštene djelove kvarta, ali i one koji su u boljem stanju. Realizacija projekata sasvim će sigurno doprinijeti kvaliteti života u Varošu.