Sudjeluj u strip maratonu!

17_11_2014 / 19:47h  |  Autor: I. Z.
Sudjeluj u strip maratonu!

24-satno crtanje stripa će deseti put u svijetu, peti put u Hrvatskoj i treći put u Info zoni početi u subotu točno u podne. Svoje mogućnosti pozvani su testirati profesionalci, početnici, ali i potpuni amateri - dovoljna je prijava.

24-satno crtanje stripa će deseti put u svijetu, peti put u Hrvatskoj i treći put u Info zoni početi u subotu, 22. studenog, točno u podne. Ove godine će se zbog velikoj broja prijava crtati i u Školi likovnih umjetnosti! Svoje mogućnosti pozvani su testirati profesionalci, početnici, ali i potpuni amateri - dovoljno je na [email protected] poslati ime, prezime, broj mobitela i ime grada.

>> Ovako se prošle godine 24 sata crtalo u Zoni (TXT + FOTO + VIDEO)

Disciplinu je osmislio Scott McCloud kao test i analizu vlastitih mogućnosti. Crtajući tom brzinom ne dobivaju se uvijek produkti profesionalne razine, ali je svakom sudioniku omogućeno da vidi kako radi pod pritiskom i rezultat je nerijetko oslobađajući: spontani, jasni, čisto ispripovijedani stripovi. U Hrvatskoj se u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Puli očekuje više od stotinu prijavljenih crtača koji će pokušati pobijediti san i umor, te u 24 sata na zadanu temu smisliti i u bilo kojoj tehnici nacrtati 24 stranice stripa